Lærerne fik kun gavn af iPads i halvdelen af klasserne i Odder

Odder Kommune var den første danske kommune, der besluttede at udlevere en iPad til samtlige skoleelever. Det kostede otte millioner kroner i anskaffelse og yderligere 330.000 i reparationer det første år. Men brugen af tablets kan give resultater, tyder resultaterne af et igangværende forskningsprojekt på. Det skriver Computerworld.

Læs også: Kommune glæder sig over iPads trods reparationer for 330.000

Forskere Umeå Universitet i Sverige har studeret brugen af iPads i skolerne i Odder, og de foreløbige resultater peger i retning af, at det i høj grad afhænger af lærernes evner til at integrere udstyret i undervisningen.

Der er således observeret fremskridt i elevernes læring i 8 ud af 15 klasser. Her havde lærerne indpasset brugen af iPads i undervisningen. I den anden halvdel var teknologien ikke lagt tilstrækkeligt ind i undervisningsplanen, og elevernes iPads blev derfor ikke udnyttet til at understøtte læringen, konkluderer forskerne.

I Odder Kommune har observationen også været, at det har taget mere end et år med iPads, før eleverne for alvor så deres tablet som mere end et legetøj og begyndte at bruge dem som et læringsredskab.

De svenske forskere vurderer, at beslutningen om at udlevere ét bestemt stykke hardware til alle elever har været en fordel, fordi lærerne kun har skullet lave én undervisningsplan og ikke tage hensyn til forskelligt udstyr, som det ville have været tilfældet, hvis eleverne havde fået frihed til selv at medbringe udstyr hjemmefra.

Den model har man valgt på Sejs Skole i Silkeborg Kommune, hvor eleverne på mellemtrinnet frit kan tage udstyr med hjemmefra eller låne en bærbar pc på skolen, skriver Folkeskolen.dk.

Her har man valgt, at brugen af teknologi i undervisningen skal være så uafhængig af platformen som muligt, selvom det har givet problemer med især de undervisningsmidler, som udgives af forlagene.

»Med ‘bring your own device’ har vi også sagt ‘any device’. I stedet for at stille mange krav siger vi: Kom med det, I har. Det skal bare have det helt grundlæggende, en webbrowser og et skriveprogram. Så tager vi den derfra,« siger skoleleder Kristian Mikkelsen fra Sejs Skole til Folkeskolen.dk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>