Microsoft klar med lapning af sikkerhedshul i Internet Explorer

Bruger man stadig Internet Explorer 9 eller 10, i stedet for den nyeste model 11, har færden på internettet de seneste dage været lidt ekstra risikabel.

En zero-day-sårbarhed blev nemlig opdaget i browserne, altså et sikkerhedshul, som hackerne allerede kender til og udnytter, og Microsoft har derfor haft travlt med at få sendt en løsning ud.

Den kommer nu, i form af et ’fix it tool’, som sørger for, at hullet ikke kan misbruges, men som ikke retter op på den fejl, der gør hullet muligt. Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Der er dermed tre måder at undgå hullet på, hvor Microsoft anbefaler nummer ét, nemlig en opgradering til Internet Explorer 11. Men er det ikke muligt eller ønskeligt, kan man altså nu hente en lap til hullet.

En tredje mulighed er at installere sikkerhedsværktøjet Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET), som beskytter mod de tricks, som hackerne skulle bruge for at udnytte sårbarheden.

Det er i øvrigt kun Internet Explorer 10, som har været under angreb i denne forbindelse, selvom Internet Explorer 9 har samme sårbarhed.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>