Svensk politi skrotter it-system til 100 millioner kroner

Det er åbenbart ikke nemt at få succes med it-systemer til politiet – i hvert fald har man nu også i Sverige måttet trække stikket på et stort projekt, der skulle gøre betjentenes arbejdsgange mere tidssvarende.

It-systemet Pust er blevet skrottet helt, efter flere års udvikling og masser af problemer. Det skriver ComputerSweden.

Pust var et nyt system til indberetning af sager hos politiet, som blandt andet skulle gøre det muligt at begynde papirarbejdet allerede på gerningsstedet. Systemet har haft et omtumlet liv og begyndte som et open source-udviklingsprojekt til omkring 80 millioner danske kroner i 2009.

I 2011 besluttede det svenske politi så at konsolidere på Oracles ERP-system Siebel, så Pust skulle skrives helt om. Begrundelsen var, at det var billigere at bruge et standardsystem som udgangspunkt, hvilket politiets egne it-arkitekter dog slet ikke var overbeviste om. De kritiserede internt beslutningen, viste lækkede papirer.

Det gik da heller aldrig særlig godt for Pust, for da systemet kom i drift i 2012, var det til et helt kor af klager fra betjentene over alverdens problemer. For eksempel gik det galt, hvis en vedhæftet fil til en rapport var for stor. Og det kunne tage flere timer at skrive en rapport, mod tidligere 20 minutter.

Problemerne udløste flere undersøgelser og ekstern evaluering af Pust, som også blev en sag for regeringen. Resultatet er altså nu blevet, at systemet bliver skrottet helt.

Den samlede regning er endnu meget usikker, men den er i hvert fald på de 100 millioner danske kroner, som det i sommeren 2013 foreløbigt havde kostet at udvikle Pust til Oracles Siebel. Dertil kommer 40 millioner kroner, som var sat af til Pust-projektet i resten af 2013.

I Danmark måtte Rigspolitiet i 2012 stoppe Polsag-projektet, som endte med at koste over en halv milliard, men aldrig nåede længere end til pilottest på Bornholm. Her var der også for store tekniske problemer med systemet, som CSC havde arbejdet på siden 2007.

Læs også: Politiet tager årelang tænkepause efter Polsag-kollaps

Og også FBI har haft store problemer med at få et nyt sagsstyringssystem. Her tog det 12 år og 3,6 milliarder kroner at få systemet til at virke.

Læs også: FBI endelig klar med amerikansk svar på Polsag efter 12 år og 3,6 mia. kr.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>