Uni-C trækker sig fra Skoleintra to år før planlagt

Det meget udbredte samarbejdsværktøj Skoleintra, hvor skolerne kan kommunikere med forældrene, bliver nu forladt af Uni-C, efter kritik af hvordan Skoleintra fik konkurrencefordele i forhold til andre private leverandører. Det skriver Folkeskolen.dk.

Skoleintra blev i mange år udviklet af firmaet Skolesoft, drevet af to lærere, mens Uni-C – en styrelse under Undervisningsministeriet – stod for al drift af Skoleintra. Siden er Skolesoft blevet solgt til firmaet Itslearning, som Uni-C så lavede en samarbejdsaftale med frem til 2016. Aftalen betød, at Uni-C fortsatte med at stå for drift og support af Skoleintra, indtil en ny portal for skolerne skulle stå klar i 2016.

Læs også: Sortbørs-bagmænd under mistanke i Bitcoin-tyveri for millioner

Men anklager om forskelsbehandling fra andre leverandører, som har alternativer klar til Skoleintra, har åbenbart haft en effekt. I hvert fald har Uni-C nu valgt at droppe aftalen, så Itslearning overtager også drift og support af Skoleintra i løbet af et par måneder.

Det betyder også, at 16 medarbejdere hos Uni-C skal flytte til Itslearning.

Itslearning har på anden vis gode forbindelser til Uni-C. Direktøren for firmaets danske afdeling er nemlig Per Thorbøll, som tidligere var underdirektør i Uni-C.

Læs også: Kritik af Uni-C’s eks-direktørs bud på afløser for SkoleIntra

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>