Microsoft sænker sine priser – priskrig skal skæppe i kassen

Der er grund til at forberede sig på billigere computere og tabletter forsynet med Windows-styresystemet.

Microsoft har nemlig annonceret to tiltag, der dumper priserne.

Først blev det annonceret, at Windows 8.1-licenser til enheder, som sælges for under 250 dollar (cirka 1.350 danske kroner) sænkes med 70 procent til 80 kroner.

Det er en nedsættelse, der er til at føle på for producenterne og efterfølgende for dig.

Ligeledes vil den næste store opdatering af Windows 8.1 (update 1) til april føre til en hardware-lettelse.

Den vil nemlig halvere maskinkravene til enheder, der kører Windows 8.1 med den nye opdatering, så styresystemet kan afvikles med en gigabyte hukommelse og 16 gigabyte lagerplads.

Lavere performance-krav giver billigere komponenter og derved igen billigere hardware til dig.

Graver stridsøksen op
Oprustningen skyldes, at Google er trådt ind på Microsofts jagtmarker.

Android-tabletter er nemlig på vej til at erobre markedet, der har været domineret af Apple, samtidig med at Google satser benhårdt på selskabets billige Chromebook-bærbare.

Apple blev fjernet fra tablet-tronen sidste år, mens bådew tablet-computere og Chromebook-computere for alvor er begyndt at dukke op i en lind strøm fra stadig flere producenter.

Faktisk er de på vej til at æde sig ind på det lukrative marked for professionelle brugere i virksomhederne, som Microsoft ellers traditionelt har haft i et jernhårdt greb.

Oven i hatten er der også kommet flere af de såkaldte alt-i-et-produkter baseret på Android og med store skærme, eksempelvis fra leverandører som HP.

Google har i den senere tid plukket Android-kunder i store buketter.

Det er ikke mindst sket på grund af spændvidden i produkterne. Den rækker fra meget avancerede og dyre premium-enheder til de helt billige enheder til under en tusse, der forhandles i dagligvarebutikker som Fakta.

De sidstnævnte har producenterne ikke kunnet levere med Microsofts system som platform fordi en OEM-licens har kostet cirka 300 kroner.

Og det er i dette segment, at slaget nu skal stå.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>