Movia: Rejsekort-passagerer skulle have haft tidligere besked under nedbrud

Selvom fredagens rejsekort-nedbrud midt i morgenmylderet havde stået på fra tidligt om morgenen 14. februar, kom officielle udmeldinger fra trafikselskaberne først efter klokken otte – blandt andet via medierne. – om, at kunder, der var ramt af problemerne, kunne rejse gratis – og det først efter, trafikminister Magnus Heunicke (S) havde givet udtryk for, at rejsekort-kunderne netop burde rejse gratis, hvis de var ramt af nedbruddet.

Hos en af ejerne af Rejsekortet, det sjællandske trafikselskab Movia, erkender kontraktchef Søren Englund, at kommunikationen til kunderne i forhold til, hvordan de bør forholde sig i sådan en situation, kunne være bedre.

»Jeg erkender, at vi som trafikselskaber var for længe om at komme med en fælles udmelding. Det kan vi godt klandres for. Og det er vi meget opmærksomme på, ikke gentager sig. Vi havde en procedure, men den var for langsommelig. Vi skulle have sat os sammen 1-2 timer tidligere. Det er et større koordineringsarbejde på tværs af trafikselskaber. Og det bevirker, at vi kommer til at fremstå langsomme,« siger han.

Læs også: Rejsekort-nedbrud: Alle med manglende tjek-ud får penge refunderet

I forbindelse med nedbruddet er et ukendt antal rejsekort-kunder blevet trukket 50 kroner fra deres kort, fordi de godt har kunnet tjekke ind, men ikke har kunnet checke ud igen – da check ud-standeren har været nede. Som Version2 tidligere i dag kunne fortælle, så fremgår det af Rejsekort A/S’s hjemmeside, at alle passagerer får de 50 kroner tilbage – fratrukket den billigste rejse i dette takstområde. Og det uanset årsag til det manglende check ud – i hvert fald for Movias vedkommende.

»Jeg tror, der kan være opstået rigtigt meget forvirring hos kunderne. Vi er ved at udarbejde en liste fra systemet, der oplister det antal manglende check ud, vi har haft. Alle de kunder, sender vi en mail. De vil alle blive behandlet ens, det vil sige, de får de 50 kroner retur, fratrukket den billigste rejse i takstområdet. Hvad det manglende check ud skyldes skeler vi ikke til i denne sag,« siger Søren Englund.

Af Rejsekort A/S hjemmeside fremgår det desuden, at det kun er de passagerer, som har været berørt fredag 14. februar, der får pengene refunderede. Søren Englund fortæller, at der såvidt han ved, ikke har været problemer med rejsekortet lørdag den 15. februar for Movias vedkommende.

Læs også: Rejsekort-passagerer har betalt strafgebyr trods løfter om gratis rejse

»Vi har lørdag morgen klokken 9 lavet et tjek, og der var ingen problemer,« Søren Englund.

Det har tidligere været fremme, at der kan være enkelte busstandere, der ikke er blevet opdateret før lørdag morgen. Og derfor kan de altså også have været nede indtil da. I så fald skal kunderne henvende sig til Rejsekort Kundecenter, fortæller Bjørn Wahlsten, administrerende direktør i Rejsekort A/S i en mail:

»Alle stationer var opdateret. Det kan ikke afvises, at der har været enkelte busser, der stadig havde problemet fordi de ikke havde været forbi en opdatering. I givet fald vil det blive håndteret, hvis kunden henvender sig til Rejsekort Kundecenter, der drives af trafikselskaberne.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>