Nissan Leaf har lavest miljøpåvirkning

Den elektriske Nissan Leaf har det laveste CO2-aftryk af samtlige 1.300 nye bilmodeller på det amerikanske markedet. Det har The Automotive Science Group (ASG) beregnet sig i en livscyklusanalyse, hvor der der tages hensyn til fremskaffelse af råmaterialer, fremstilling, brug og bortskaffelse.


Af alle biler på det nordamerikanske marked med plads til fire personer, er Nissan Leaf den mest miljøvenlige.

Foruden af være den bedst sælgende elbil på det nordamerikanske marked,er Nissan Leaf nu altså også ifølge ASG den mest miljøvenlige. I denne vurdering er medtaget, at miljøpåvirkningen af elproduktion i USA variere meget fra egn til egn.

Læs også: Analytikere: Produktionen af elbiler stiger med 67 procent i 2014

Priserne fra ASG kalder de selv for ‘Automotive Performance Index’ og uddeles i ni kategorier. Hvis man sværger til en bil med traditionel forbrændingsmotor, at har ASG udpeget Mitsubishi Mirage til at være den med den laveste miljøpåvirkning på det amerikanske marked.


Hvis man som mange amerikanerne sværger til store SUV’er, så er det bedste miljøkøb man kan gøre en Nissan Pathfinder Hybrid. Den kører dog kun 12 km/l maksimalt.

I gruppen af ‘Compact Cars’ kommer en elbil også ind på førstepladsen, både når det gælder det generelle indtryk og med speciel fokus på miljø. Det er den elektrisk version af Fords Focus.

Hvis man som mange amerikanerne foretrække en stor SUV, så vil bedste køb for klimaet være en Nissan Pathfinder Hybrid. Den har både en firecylindret benzinmotor på 2,5 liter og en 15-kW-elmotor. Med den motorkonfiguration formår den at køre mellem 10 og 12 km/l, hvilket skal ses i forhold til den konventionelle Nissan Pathfinder, som kører mellem 8,5 og 10 km/l.

Hvis man på den anden side vil have den absolut billigste bil, så skal man springe ud i en Chevrolet Spark.

Selve rapporten fra ASG vil først blive frigivet senere på foråret.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>