Novo Nordisk jagter svenske ingeniører

Novo Nordisk forventer at hyre 500 nye forskere i løbet af 2014, og ifølge HR-direktør Lars Christian Lassen er det meget muligt, at en stor del af de kommende Novo Nordisk-medarbejdere vil komme fra den anden side af sundet. Medicinalvaregiganten har i de seneste år haft de svenske ingeniører i kikkerten – ikke mindst på grund af deres stærke faglige kompetencer.

»Vi får mange dygtige svenske ansøgere, og Sydsverige udgør en vigtigt del af vores rekrutteringsgrundlag. Tidligere havde regionen en stor medicinalindustri, der i dag er forsvundet, og det øger interessen for job i Danmark,« fortæller Lars Christian Lassen.

Skub gang i karrieren. Opret en konto på Jobfinder

Sidste år rekrutterede Novo Nordisk 42 svenskere til den danske del af virksomhedens forsknings- og udviklingsafdeling, der er arbejdsplads for godt 4.000 medarbejdere, heraf 245 svenskere.

Sociale medier skal lokke kandidater til

Medicinalvaregiganten meddelte for nylig, at de vil investere 13 milliarder kroner i forskning og udvikling i løbet af det kommende år og regner med at skulle hyre 500 nye medarbejdere, deriblandt både biostatistikere, proteinkemikere og mekanikingeniører.

Kampagnerne skal vise rigtige mennesker, der fremviser deres rigtige arbejde. Det må ikke være noget corporate glitterværk.
Lars Christian Lassen, HR-direktør, Novo Nordisk.

Lars Christian Lassen kalder det en ’udfordring’ at skulle finde så mange nye hoveder på så kort tid.

»Der er knaphed på både biostatistikere og ingeniører i Danmark. Det er ikke nok at være verdensberømt i Danmark, og vi lægger derfor mange kræfter i at gøre Novo Nordisk kendt i vores nabolande,« forklarer Lars Christian Lassen.

Markedsføringen af den danske insulingigant sker blandt andet gennem en målrettet indsats på de sociale medier. For eksempel har medarbejderne fået mulighed for at lægge personlige videoer på YouTube, hvor de fortæller om deres arbejde og viser arbejdspladsen frem.

»Kampagnerne skal vise rigtige mennesker, der fremviser deres rigtige arbejde. Det må ikke være noget corporate glitterværk,« fortæller Lars Christian Lassen.

Læs også: Ham vil Novo Nordisk ikke af med

Ud over de 500 nye medarbejdere til forskning og udviklingsafdelingen har medicinalvirksomhedens HR-afdeling et særligt fokus på at skaffe medarbejdere til Novo Nordisk produktion i Kalundborg.

»Danskere er ikke det mest mobile folkefærd. Mange i Københavnsområdet synes, at Kalundborg er langt væk, derfor gør vi meget for at tiltrække både danske, svenske og andre udenlandske ingeniører til vores produktionsfaciliteter i Kalundborg,« fortæller Lars Christian Lassen.

Læs også: Sådan får du job i de to mest populære ingeniørvirksomheder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>