Ny Fukushima-lækage: Hældte radioaktivt vand på fyldt tank

En fejl førte sent onsdag aften til endnu en lækage af radioaktive stoffer fra det havarerede atomkraftværk i japanske Fukushima.

Elselskabet Tepco, der ejer værket, siger til japansk tv, at cirka 100 ton vand lækkede fra en tank ved reaktor 4. Det skete, da medarbejdere fyldte radioaktivt vand fra kraftværket på en forkert tank. Den var i forvejen fyldt.

»Vi var ved at overflytte vand til tanken, men vandet blev ledt til den forkerte tank, der efterfølgende løb over,« siger Masayuki Ono, der er talsperson for Tepco, til japansk tv.

Tepco oplyser, at vandet indeholder 230 millioner becquerel. De radioaktive partikler kom primært fra strontium 90 samt cæsium 137, og niveauet er 7,6 millioner gange over grænseværdierne for vand, der må slippes ud i havet, oplyser NHK.

Tepco siger, at problemet blev opdaget efter seks timer, hvorefter ansatte på værket forsøgte at overføre vandet til en anden tank.

Det japanske selskab forventer ikke, at vandet slipper ud til havet, da der ikke er nogen afledningskanaler til havet.

Den nye lækage er blot den seneste af en række, der har ramt atomkraftværket. Grundvand løber ind i kraftværket i store mængder, og det skal opbevares i store ståltanke, før det bliver renset.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>