Pres på ISPernes båndbredde er godt for danske netværkskort

Mobile World Congress 2014, Barcelona. Det stigende pres på internet-leverandørernes båndbredder og diskussionen om, hvem der skal betale for det, har i de senere år fyldt meget i specielt USA, hvor Netflix for nylig har besluttet af betale Comcast for at få opprioriteret sin internettrafik.

Internetudbydere verden over skal genopfinde deres forretningsmodeller – og det er gode nyheder for danske Napatech, der laver intelligente netværkskort.

»Der er gang i butikken for tiden«, siger Napatechs VP, Daniel Barry, da Version2 møder ham på Mobile World Congress i Barcelona.

Napatech har brugt konferencen til at lancere et intelligent netværkskort, der analyserer 40 GB data i sekundet og lever data-analyse i real-tid. Og ifølge Daniel Barry er det godt for forretningen, at der er pres på internetleverandørernes respektive båndbredder.

»På få år er det jo gået fra, at leverandørerne havde fuld kontrol over alt, hvad der løb igennem deres netværk, til at de i dag ingen kontrol har. Stort set al datatrafik kommer fra indholdstjenester som Facebook, Netflix og andre«, siger Daniel Barry, til Version 2 og forklarer, at det har øget efterspørgslen efter de danske netværkskort markant.

»Vi leverer real-tids indsigt i alt, hvad der foregår på deres netværk. Og det er ved at gå op for leverandørerne, at denne her indsigt er strategisk vigtig«, siger Daniel Barry.

”Vi kan se, at du sidder og streamer en fodboldkamp…”

Telias CEO har på ugens konference udtrykt bekymring over netop presset fra indholdsleverandørerne, og han pointerede, at teleoperatørerne skal forholde sig til kundernes tjeneste-forbrug, for at forblive relevante.

Betaling for at få bestemte nettjenester i en specifik kvalitet har været diskuteret flittigt, i takt med at netneutralitet har været på dagsordenen i både EU og USA – også i Danmark oplyste TDC for nylig til Version2, at man ser postivt på muligheden for at opprioritere bestemte tjenester mod betaling.

Og netop i den forbindelse er Napatechs netværkskort i høj kurs, da den kraftige ydeevne giver sekundpræcist overblik over, hvilke tjenester der fylder hvor meget – og hvornår.

»Når operatørerne har præcist overblik over, hvad der foregår på netværket netop nu, så kan de levere bedre tilbud til kunderne. Hvis de kan se, at en bruger sidder et sted og streamer en fodboldkamp, så kan de tilbyde ham at få den i bedre kvalitet mod et mindre beløb. På den måde kan man tjene lidt ekstra, på noget man ellers intet ville have fået ud af«, siger Daniel Barry til Version2.

Læs også: Kommer fremtidens internet til at ligne kabel-tv?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>