Rejsekortet: Vi er ikke stolte af den nuværende løsning


Rejsekortet erkender, at virksomhedens nuværende funktion, omkring ændring af betalingskort ved automatisk optankning, ikke er god nok.

“Vi er fuldstændig klar over, at det her ikke er godt. Så det behøver vi ikke en usability-ekspert til at fortælle os,” erkender Gregers Mogensen, der er chefkonsulent i Rejsekort A/S.

Udtalelsen falder efter hård kritik af brugervenligheden fra en af landets førende usbility-eksperter, der vurderer, at Rejsekortets specifikke funktion til automatisk optankning er “grotesk” og “ubrugelig”.

Det kan du læse mere om her: Ekspert: Rejsekort-funktion er grotesk og ubrugelig

Gregers Mogensen lover dog, at funktionen vil blive ændret rent brugervenlighedsmæssigt i indeværende år.

Rejsekortet: Vi er ikke stolte af den nuværende løsning
Et af problemerne med den såkaldte tank-op-funktion består, ifølge usability specialist Ole Gregersen, i, at forbrugerne i dag må vente minimum tre dage, og skal rejse minimum to gange til en vilkårlig station for at udføre check ind og ud.

Hvorfor tager det minimum tre dage, og minimum to gange check ind og ud på stationerne, for at udføre ændringen?

“Det skal man på grund af det system, vi har i dag, som vi ikke er stolte af, skal vi sige med det samme,” fortæller Gregers Mogensen.

Ifølge chefkonsulenten opstår ventetiden på tre dage, fordi ændringerne skal behandles af flere omgange.

“Når du nedlægger betalingsaftalen, fjerner du også den dataklump, der ligger på Rejsekortet, som viser systemet, at det skal tankes op,” siger Gregers Mogensen og fortsætter:

“Den information skal leveres til dit Rejsekort, så kortet ikke tanker op. Når Rejsekort systemet har fået besked om, at kortet ikke tanker op mere, så kan du få lov at oprette en ny betalingsaftale, der skal sendes ud på kortet,”

Så processen med at gå fysisk til en station to gange i processen, sker simpelthen fordi, at det er på stationen at informationerne skrives ned på Rejsekortet?

“Ja. Vi er nød til at ændre data på Rejsekortet, og det sker kun, når det bliver brugt. Vi kan jo ikke ændre data på Rejsekortet, når det ligger i din lomme,” siger han.

Det kan du læse mere om her: Ekspert: Rejsekort-funktion er grotesk og ubrugelig

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>