S: Ingen grund til lange undersøgelser af Nets-salg

Salget af Nets er ikke sag, som staten skal blande sig i, og det vil være spild af tid at sætte en ekspertundersøgelse i gang. Det mener Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht.

»Der er ingen grund til at lave undersøgelser, der trækker i langdrag. Lad os prøve at få svar på uafklarede spørgsmål så hurtigt som muligt. Virkeligheden kan være, at salget falder på plads i løbet af meget kort tid,« siger Benny Engelbrecht til Ritzau ifølge DR.

Han påpeger samtidig, at Nets er privatejet, og staten, som blot ejer 10 procent af Nets gennem Nationalbanken, ikke har indflydelse på, hvem Nets bliver solgt til.

Et flertal uden om regeringen har ønsket en ekspertundersøgelse af konsekvenserne af at sælge Nets, som blandt andet står bag Dankortet, Betalingsservice og NemID.

Blandt bekymringerne er, hvorvidt et salg til amerikanske virksomheder vil åbne for, at danskernes data kan havne hos amerikanske myndigheder. Ifølge juraprofessor Henrik Udsen fra Københavns Universitet kan den amerikanske lov Patriot Act nemlig bruges af amerikanske myndigheder til at tvinge data ud af firmaer i USA.

Læs også: Professor: Salg af Nets kan give USA adgang til NemID-data

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>