Vilde roaming-priser koster teleselskaberne 300 millioner kunder

De europæiske mobilbrugere afholder sig fra at bruge deres mobiltelefoner, når de rejser i udlandet, og det koster i sidste ende teleselskaberne dyrt. Det vurderer EU-Kommissionen på baggrund af en undersøgelse blandt 28.000 europæiske mobilkunder.

47 procent af europæerne vil eksempelvis aldrig bruge mobilt internet i udlandet, og mere end hver fjerde slukker helt deres mobiltelefon, når de er i udlandet.

Det er især e-mail og sociale medier, som bliver lukket, når mobilbrugerne krydser landegrænserne. Hver tiende vil fortsætte med at bruge e-mail som normalt, når de er i udlandet, mens sociale medier kun vil blive brugt af fem procent af europæerne.

EU har siden 2008 reguleret telemarkedet ved at lægge loft over roaming-priserne, altså hvad et teleselskab kan opkræve af en mobilkunde, som benytter deres netværk, men er kunde hos et andet selskab.

Dette loft har først og fremmest påvirket samtaler og sms, men er også begyndt at påvirke priserne på dataroaming.

Men ifølge EU-Kommissionen betyder de høje priser stadig, at så mange europæere ændrer vaner, når de rejser, at det svarer til, at teleselskaberne går glip af 300 millioner kunder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>