Så hårdt har HP skåret ned i Danmark

For første gang siden udbruddet af finanskrisen i 2008 må it-producentens HP’s danske afdeling lægge ryg til et underskud.

I 2012/2013 fik HP Danmark et minus på driftsresultatet på 20,5 millioner kroner og et samlet underskud på 10 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på 30 millioner kroner.

De røde tal skyldes først og fremmest, at HP er blevet dårligere til at tjene penge på sin danske forretning.

Indtægterne fra salget er faldet med 6,5 procent til godt 3,2 milliarder kroner. På samme måde er udgifterne til vareindkøb faldet – men ikke lige så meget som omsætningen.

Det gnaver en god bid af selskabets bruttofortjeneste, som falder med 75 millioner kroner til 356 millioner kroner – en tilbagegang på hele 17,5 procent.

For at få de økonomiske ender til at mødes har HP Danmark igen-igen skåret ned på udgifterne til løn. I alt er 31 job forsvundet, så den samlede bemanding i 2012/2013 lå på 417 ansatte.

Hvert fjerde job væk
HP’s kommunikationschef Henrik Kirkeskov oplyser, at nedskæringerne i personalestyrken ikke har ramt Danmark nær så hårdt som resten af HP’s globale organisation.

Det er dog langt fra første gang, at HP i Danmark skærer ned i sin organisation. Tilbage i 2009 havde selskabet 552 ansatte. Dermed er mere end hvert fjerde HP-job forsvundet siden 2009.

HP’s danske ledelse skriver i regnskabet, at resultatet er “acceptabelt” og henviser til den forsatte tilbageholdenhed i den danske økonomi. HP Danmark er desuden underlagt en fem-årig genopretningsplan. Alligevel har man formået at bevare eller øge sine markedsandele på de vigtigste markeder.

Ekstraordinære udgifter
“Vi har afsat penge til den fem-årige reorganiseringsplan, som vi er i gang med. Det giver ekstraordinære udgifter. Samtidig har den hårde konkurrence betydet, at vi har brugt penge på at fastholde vores markedsandele,” siger Henrik Kirkeskov.

Eksempelvis er HP nummer to på markedet for netværksløsninger, mens man på servermarkedet fortsat er den suverænt største aktør med en markedsandel på 55 procent. Det samme gør sig gældende på printermarkedet, hvor HP også sidder på mere end halvdelen af markedet herhjemme.

HP har dog det seneste år mistet sin førerposition indenfor pc’er, hvor Lenovo effektivt har distanceret HP som den største spiller i Danmark.

Læs også:

Netdesign i ny overraskende alliance

HP’s chef i Danmark: Her er min ledelsesfilosofi

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>