Sådan indsamlede Snowden dokumenter fra NSA

Under sin kontraktansættelse hos den amerikanske efterretningstjeneste NSA kunne Edward Snowden lade en simpel søgerobot gøre det beskidte arbejde med automatisk at downloade de dokumenter, han nu har lækket, som kaster lys på NSA’s systematiske overvågning. Det skriver New York Times.

NSA er i færd med at efterforske, hvordan Edward Snowden var i stand til at downloade de mange dokumenter, som ganske vist ikke er stemplet som tophemmelige, men alligevel kun var beregnet til intern brug i NSA.

Edward Snowden var teknisk konsulent for NSA, og det gav ham adgang til efterretningstjenestens filsystem. Det kunne han udnytte til at lade en søgerobot gå gennem filsystemet og følge links i dokumenter til at finde frem til dokumenter, som robotten automatisk kunne kopiere.

Robotten gjorde det muligt at automatisere processen, ligesom Edward Snowden også kunne opstille en række parametre for søgningerne, så søgerobotten gik efter bestemte emner. I alt vurderes det, at Edward Snowden har haft adgang til 1,7 millioner dokumenter.

Ifølge New York Times ville den omfattende gennemtrawling af NSA’s dokumenter være blevet opdaget, hvis den var foregået på ét af NSA’s hovedkontorer, men Edward Snowden arbejdede for en mindre afdeling på Hawaii, som ikke havde samme interne overvågning, der kunne opdage usædvanlig tilgang til data.

En unavngiven kilde i efterretningstjenesten oplyser dog til avisen, at der under forløbet var NSA-medarbejdere, der spurgte Edward Snowden, hvad han foretog sig.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>