Sådan overvåger KMD sine kunders netværk

Trafikken på en god håndfuld kommuners netværk bliver set rigtig godt efter i sømmene hos it-selskabet KMD.

Her er der hverken brug for big brother-betegnelser eller kommunale Edward Snowden’er, da kommunekunderne selv betaler it-giganten for netværksovervågningen, der foregår via forskellige værtøjer hos KMD.

KMD’s sikkerhedschef Rasmus Theede fortæller således, at der er en øget efterspørgsel på logningsovervågning på flere kommunale it-systemer.

Han fremhæver blandt andet det store data-indbrud hos CSC sidste forår som en af årsagerne til den øgede sikkerhedsinteresse hos kommunerne.

“Før i tiden var det nok, at vi var ISO-certificerede. Nu skal sikkerheden i højere grad kunne dokumenteres, og der bliver i stigende grad stillet spørgsmål til eksempelvis logning, når vi afgiver tilbud,” forklarer Rasmus Theede.

Køber mere avanceret overvågning
Han fortæller, at logningen blandt andet foregår ved hjælp af et software-værktøj, som Computerworld tidligere har beskrevet.

“Vi logger og sikkerhedsovervåger alt, hvad der hører under KMD. Det vil sige, at befinder kundens infrastruktur sig i vores datacentre, og bliver dette datacenter forsøgt angrebet, vil vi søge at detektere det og forhindre det fra centralt hold,” forklarer Rasmus Theede.

Han understreger, at det er kundernes sikkerhedsdata fra eksempelvis firewalls og antivirusssystermer, der bliver logget og altså ikke kundedata som mails og deslige, med mindre kunden specifikt har bedt om det. 

Udover logningsovervågningen har enkelte kunder købt sig til mere avanceret overvågning, som udover logningsregistrering af alle museklik på netværket også indbefatter manuel overvågning og løbende sikkerhedsanalyser hos KMD.

“Vurderer vi, at angrebet er målrettet mod en specifik kunde, tager vi typisk fat i denne kunde, med vores anbefaling til, hvordan der bør reageres rent sikkerhedsmæssigt. Vi udfører kun avanceret sikkerhedsovervågning mod kundernes specifikke miljøer, hvis de aktivt har bedt os om det.”

Livsvigtig logning
Rasmus Theede har i sin karriere hos KMD og blandt andet tidligere Maersk og NNIT haft over 1.000 sikkerhedshændelser inde på livet, og fortæller, at det er sjældent, at to hændelser er ens, hvilket derfor kræver vidt forskellige reaktionsmønstre.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>