Siri-området producerer olie igen efter halvt års pause

Efter et halvt års pause flyder olien igen fra Dong Energys Siri-område. Feltet har ligget stille siden juli, hvor man fandt en ny revne i en opsamlingstank under Siri-platformen, hvor olien fra områdets tre satellitfelter ellers opsamles.

For at undgå den revne-ramte tank sender de tre satellitfelter Cecilie, Nini og Nini Øst i stedet olien direkte ind i et olietankskib, Siri Knutsen, som torsdag blev koblet sammen med de tre satellit-felter. Den allerførste olie til tankskibet kommer fra Nini Øst-feltet.

Læs også: Dong finder endnu en revne i Siri-platformens understel

Sideløbende fortsætter arbejdet med at forstærke selve Siri-platformen. Reparationen skal være færdig til sommer.


Revnerne blev fundet i tanknæsen længst til venstre. De røde rør er en del af reparationen.

»Vi har arbejdet målrettet på at få Siris satellit-felter tilbage i produktion, så vi skaber værdi, samtidig med at vi reparerer Siri-platformen. På platformen har vi stadig et stort arbejde foran os, før vi kan producere fra selve Siri-feltet,« siger Flemming Horn Nielsen, landeansvarlig for Dong Energys danske olie- og gasforretning i en pressemeddelelse.

Siri-feltet har kostet Dong Energy dyrt, siden selskabet under en rutinemæssig inspektion i august 2009 opdagede revner i næsen af den undersøisk olielagertank under Siri-platformen.

Af sikkerhedsmæssige hensyn blev produktionen indstillet i fem måneder og genoptaget i januar 2010 efter installationen af en midlertidig løsning. Men efter fundet af endnu en revne i juli 2013 blev produktionen fra området atter standset.

Læs også: Todelt løsning skal sikre Siri-platformen

Selve reparationen koster 3,5 mia. kroner, og i forbindelse med regnskabet for først halvår 2013 nedskrev Dong Energy værdien af Siri-feltet med 900 mio. kroner.

At der er tale om en kedelig sag for selskabet, fremgår også af aktstykket omkring kapitaludvidelse i Dong Energy. Her står der, at de nye investorer skal holdes skadesløse ‘i tilfælde af en negativ udvikling som følge af Siri-platformens fysiske tilstand i forhold til det af selskabet forudsatte.’

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>