Skrækhistorie om OL-hacking afsløret som fup

De mange tusinde sportsfolk og journalister, der er strømmet til Vinter-OL i den russiske by Sotji, er ikke så hårdt ramt af hackere, som den amerikanske tv-station NBC fik det til at fremstå i et indslag onsdag.

Læs også: Amerikansk medie til besøgende i Sotji: Regn med at blive hacket under OL

Historien om, at telefoner og computere bliver hacket i det øjeblik, de kobler sig på nettet i Sotji, passer nemlig slet ikke. Det skriver sikkerhedsfirmaet Errata Security i et blogindlæg under overskriften ’NBC-historie er 100 % fup’.

Ifølge NBC-historien blev to computere, både Mac og Windows, og en Android-telefon hacket, blot fordi reporteren kobler på trådløst netværk på hotellet og på en café. Men det har intet med Rusland at gøre, skriver sikkerhedsfirmaet, for samme problem kunne opstå alle andre steder i verden.

Reporteren søger nemlig efter OL-websider, og der er mange skumle sider derude sat op til at udnytte interessen for de Olympiske Vinterlege, som bliver skudt i gang i dag fredag. Eneste forskel er, at når man befinder sig i Rusland, vil en søgning give flere lokale resultater, som måske generelt kan være mere skumle.

Infektionen på Android-telefonen sker kun, fordi NCB-journalisten Richard Engel aktivt downloader en ondsindet applikation. Den eneste konklusion, man kan drage af indslaget, skriver sikkerhedsfirmaet, er at man ikke skal overlade sin telefon til Richard Engel.

Se NBC-indslaget herunder:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>