Skype-konkurrent solgt for fem milliarder

Den Japanske e-handelsvirksomhed Rakuten har annonceret, at man har købt VoIP-tjenesten Viber. Det skriver The Next Web.

Rakuten betaler fem milliarder kroner for den cypriotiske VoIP-applikation, der har været den største konkurrent til Skype på markedet for mobil IP-telefoni. Og ifølge japanerne passer Viber perfekt ind i strategien, der også for nylig har omfattet køb af tablet-tjenesten Kobo og video-sitet Viki.

»Rakuten sigter efter at blive verdens største virksomhed for internet-tjenster, og købet vil give muligheder på nye markeder med flere slags digitalt indhold i kombination med e-handels og finans-forretningen«, hedder det. Rakuten driver også bankvirksomhed i Asien.

Kommunikations-apps er i Asien en vigtig platform for blandt andet e-handel, og man sælger en lang række produkter via lignende tjenester.

Hiroshi Mikitani, der er CEO i Rakuten, påpeger, at Viber er den ideelle måde at komme i kontakt med forbrugere på, og at tjenesten blandt andet har stort potentiale som gaming-platform.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>