Store dele af verden demonstrerer i dag mod NSA-overvågning

Den løbende strøm af afsløringer om NSA’s massive overvågning og kontrol over klodens internet har gjort det klart, at NSA nærmest efter forgodtbefindende kan spionere på hvem, det vil.

Og mens politikere i andre lande har været forarget over omfanget og brugen af USA’s tekniske muligheder på nettet, har den politiske reaktion i Danmark været yderst afdæmpet. Faktisk mener statsminister Helle Thorning-Schmidt, at vi i det lange løb vil være glade for NSA’s arbejde.

Omvendt har der blandt fodfolket på internettet været masser af utilfredshed, og i dag, den 11. februar, er der verden over mulighed for at vise sin holdning.

Den 11. februar er nemlig blevet til aktionsdagen “The day we fight back”, en nu to år gammel tradition, der begyndte i kølvandet på protester over den internationale aftale ACTA og blev lagt på årsdagen for internetaktivisten Aaron Schwartz dødsdag.

I Danmark er aktionsdagen døbt “Tag internettet tilbage”, og i år tager den form som en demonstration foran USA’s ambassade i København kl. 16. Derefter vil demonstrationen bevæge sig til Christiansborg.

Læs mere om det danske arrangementet, og se også den amerikanske manifestation, der blandt andet omfatter store bannere på mange af nettets populære sider, for eksempel Reddit og Tumblr. Det skriver Reuters.

På banneret står der: ‘Kære internet. Vi er dødtrætte af at klage over NSA. Vi vil have nye love, som begrænser overvågningen af internettet.’ Via links i banneret kan besøgende derefter nemt skrive eller ringe til medlemmer af Kongressen, altså USA’s lovgivende forsamling.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>