CPR-Søren overvejer at anke dommen


Foto: Christian Rubek

Det er en principiel sag, og derfor giver udvikler Søren Louv-Jansen ikke op så let.

Han blev mandag dømt for at overtræde persondataloven, fordi han offentliggjorde 12 toppolitikeres CPR-numre i et ‘CPR-lotteri’. Men selvom dommeren skar bøden ned til 3.500 kroner, i forhold til det oprindelige bødeforlæg på 10.000 kroner, ser Søren Louv-Jansen det ikke som en sejr.

Læs også: CPR-Søren får bødestraf for at vise ministres cpr-numre

»Min umiddelbare reaktion er skuffelse, da jeg havde håbet på en frifindelse. Jeg er ærgerlig over, at sagen ikke får den principielle karakter, jeg havde håbet på. Nu vil jeg lige vende det med min advokat, og så skal vi overveje om sagen skal ankes,« skriver han til Version2 fra USA, hvor han bor i øjeblikket.

Udover bøden på 3.500 kroner skal han betale sagens omkostninger på cirka 4.000 kroner, men ender en eventuel ankesag ikke med en frifindelse, er det ikke økonomien, der bliver det største problem. En indsamling til at betale bøden er nemlig sat i gang, og mange har allerede sendt penge. Det bliver organiseret ved hjælp af Facebook-siden ‘Støt CPR-Søren’.

Den økonomiske håndsrækning hjælper dog ikke på det oprindelige formål med CPR-lotteriet, nemlig at gøre politikerne opmærksomme på, at CPR-numre på ingen måde er hemmelige i dag, men kan fremskaffes med få opslag hos for eksempel teleselskabernes websider, så snart man har en persons fødselsdato.

Søren Louv-Jansen havde flere gange inden det famøse CPR-lotteri forsøgt at råbe politikerne op, og demonstrerede blandt andet metoden i et tv-indslag på TV2.

Foreløbigt har den eneste politiske reaktion fra regeringen været, at CPR-systemet er sikkert nok, som det er i dag, men at ofre for identitetstyveri fremover skal have mulighed for at skifte CPR-nummer.

Læs også: Nyt lovforslag: Få nyt CPR-nummer, hvis det gamle bliver misbrugt

Læs også: It-studerende risikerer bøde på 25.000 kroner for CPR-happening

Læs også: CPR-Søren: Vestager løser slet ikke problemet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>