To måneder tilbage: Microsoft beder dig opgradere svigermors Windows XP-pc

Microsoft beder nu Windows-kyndige brugere om hjælp til at få de sidste tilbageværende Windows XP-brugere til at opgradere fra det 13 år gamle styresystem. I et blogindlæg opfordrer firmaet til at hjælpe mindre teknisk kyndige brugere med at opgradere til Windows 8.1.

Den absolut sidste sikkerhedsopdatering til Windows XP er sat til at udkomme om to måneder den 8. april, og derefter vil det ikke være muligt for almindelige brugere at få lukket eventuelle sikkerhedshuller.

Windows XP er det sidste styresystem, som Microsoft stadig yder support på, som er udviklet før Microsoft indførte en helt ny politik for at indtænke sikkerheden i softwareudvikling. Det kostede Microsoft flere års forsinkelse på efterfølgeren til Windows XP, men til gengæld har de seneste generationer af Windows vist sig at være langt mere robuste i forhold til sikkerhedshuller end Windows XP.

Windows XP udkom i 2001, men selvom efterfølgeren Windows Vista udkom i 2007, så var efterfølgeren plaget af høje systemkrav og en række børnesygdomme, som gjorde, at mange brugere valgte at holde fast i Windows XP frem til lanceringen af Windows 7 i 2009.

Selv efter Windows 7 har mange virksomheder holdt fast i Windows XP, og heller ikke lanceringen af Windows 8 og Windows 8.1 har helt udryddet Windows XP. I visse lande udgør Windows XP stadig en betydelig del af de samlede Windows-installationer.

Windows 8 og Windows 8.1 har desuden fået en blandet modtagelse, hvor især traditionelle desktop-brugere har været skeptiske over for de nye brugerfladeelementer, som Microsoft har indført for bedre at understøtte touch-funktioner på tablets og bærbare pc’er.

Microsoft arbejder angiveligt på at gøre det muligt at få touch-elementerne til at optræde mere i baggrunden for desktop-brugere i den næste opdatering af Windows 8.1, men det er uvist, hvorvidt Microsoft med denne opdatering kan ramme en balance, hvor den samme Windows-version kan fungere på både tablets, bærbare og desktop-pc’er.

Windows XP var i øvrigt Microsofts første forsøg på at bevæge sig ind på tablet-markedet, da Windows XP i 2001 kom med en række funktioner, der var beregnet til en trykfølsom skærm. De traditionelle vinduer og menuer var dog problematiske, og det var grunden til, at Microsoft i Windows 8 udviklede en helt ny brugerflade til touch, som kunne bruges ved siden af den gamle Windows-desktop.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>