USA udvikler ny søgeteknologi til at bekæmpe menneskehandel

For de fleste af verdens internetbrugere begynder jagten på information med et opslag i Googles søgemaskine.

Men sådan en ‘one size fits all’-løsning er ikke god nok til mere specifikke formål, mener det amerikanske militær. Derfor er udviklingscentret DARPA i gang med at udvikle nye søgeteknologier. Det skriver Networkworld.com.

Projektet er døbt Memex, efter en fremtidsvision fra 1945, og konceptet er, at man skal kunne søge inden for et bestemt emne, og altså undgå en masse ‘støj’, som en normal Google-søgning ville frembringe.

Første eksempel på en specialiseret søgemaskine er til kampen mod menneskehandel eller -smugling, som ikke bare er en politisag, men ifølge Memex-projektet også indgår i mange militære og efterretningmæssige sammenhænge.

Søgemaskinen skal så kunne bruges til at finde information fra de sider på nettet, der bliver brugt til at annoncere ydelser inden for menneskesmugling, også i de mere lukkede og hemmelige dele af internettet.

På samme måde skal den nye søgeteknologi kunne bruges på andre områder, så man fra starten har et mere målrettet værktøj, og løbende indstiller sigtekornet bedre, ved at søgemaskinen ser på tidligere søgninger og lader det indgå i algoritmen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>