Test: Sony Xperia Z1 Compact er et kraftværk af en mobil


Sony-Xperia-Z1-Compact-06.jpg

Sony-Xperia-Z1-Compact-07.jpg

Mobilbranchen har mange tricks i ærmet, når der skal sælges mobiltelefoner.

Et af dem er at tage sidste års model, smide indmaden i en mindre telefon, skære et par gram og millimeter fra, måske belægge den med plastisk frem for aluminium og sætte et ‘mini’ bag navnet.

Wupti! Ny salgbar telefon uden de store investeringer.   

Mini-telefonerne er ofte udmærkede telefoner i ‘low end-kategorien’, men ender ofte med at skuffe enten på rå computerkraft, materialekvalitet eller på batterilevetid.

Eksempler på minitelefoner er HTC One Mini, Samsung Galaxy S4 mini og i princippet også Apples iPhone 5c.

Men nu går Sony mod strømmen og tilbyder en mindre telefon uden kompromisser, og japanerne holder – næsten – hvad de lover.

En smule tung
Sonys Xperia Z1 Compact er et godt bud på en Androidtelefon, hvis du ikke er en af dem, der elsker de store skærme, der ellers er blevet så udbredt.

Telefonen vejer 137 gram, og selv om det ikke lyder af meget, kan den godt virke lidt tung i hånden.

Den er 9,7 millimeter ‘tyk’, og selv om konkurrenten HTC One Mini kun er 0,2 millimeter tyndere, føles Z1 Compact til sammenligning som en stor dreng, da den har det samme lidt kompakte design, som Z1 har.

Kompakt – ikke mini
Det eneste mini ved telefonen er faktisk skærmen. Med en skærmstørrelse på 4,3 tommer er telefonen mildest talt lille i forhold til nogle af de andre giganter på Androidmarkedet.

Omvendt har Sony taget al indmaden fra dens storebror, Xperia Z1, og presset den ind i den mindre mobil: Samme processor, samme hukommelse, samme kamera og samme vandtætte beskyttelse.

Telefonen er vandtæt på samme måde, som storebroren er.

Alle udgange er lukket tæt med små dæksler, og hvor de tidligere versioner havde dæksler, hvor det var et krav at have lange negle, før man kunne få adgang til USB-stikket, så er det udført væsentligt bedre på Z1 Compact.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>