Universitetsfyringer rammer naturvidenskab hårdt

Aarhus Universitet afskediger nu op mod 196 medarbejdere og yderligere 162 har valgt at gå selv, efter at universitetet har nedlagt i alt 360 stillinger. TEK-NAT-fakultetet, som rummer Science & Technology, rammes hårdest med hele 149 afgange. Det skriver ForskerForum.

Fyringerne er en del af en større spareplan, som universitetets rektor satte i søen med en tale i november måned. I alt skal universitetet spare ca. 225 mio. kr.

»Det er tungt, men det er desværre nødvendigt. Det er trist, at vi skal sige farvel til dygtige medarbejdere, og man kan godt kalde det en kulturforandring, for universitetet har aldrig tidligere været igennem sådan en runde. Vi vil gøre det, vi kan, for at det ikke igen bliver nødvendigt at gennemføre den slags store sparerunder,« siger rektor for Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen til Jyllands-Posten.

De 149 afgange på Science & Technology-fakultetet består af 63 fyringer, 63 fratrædelser og 23 seniorordninger. Udover Science & Technology er administrationen hårdest ramt. Her er i alt 123 afgange mens Health-fakultetet forventes at have 85 – 87 afgange. Det humanistiske og det samfundsvidenskabelige fakultet forventes begge at have få afgange, men til gengæld spare på eksterne undervisere.

»Det er højere tal, end vi havde frygtet, og det kommer til at gøre ondt i lang tid. Samtidig vil sparerunden betyde, at der nu vil være en grundlæggende usikkerhed fremover, når man så pludseligt og omfattende kan gennemføre sådan en runde. Oveni får vi en lang periode med ustabilitet, fordi de afskedigede skal arbejde videre i opsigelsesperioden, samtidig med at der skal reorganiseres,« siger det videnskabelige personales tillidsmand, Per Dahl, til Jyllands-Posten.

Universitetet har afvist at fritstille medarbejderne, der derfor typisk skal arbejde på universitetet et halvt år endnu. De berørte medarbejdere får beskeden i starten af næste uge.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>