USA vinder spamkonkurrence: Står bag 14 procent af al verdens spam

Modtager du en spam-mail, er der størst sandsynlighed for, at den er blevet afsendt fra USA.

Det viser en opgørelse over verdens spam-trafik, som sikkerhedsfirmaet Sophos står bag. I et blogindlæg skriver Sophos om ‘Det beskidte Dusin’, altså de tolv lande, der står bag mest spam.

Og mens USA’s førsteplads med en andel på 14,5 procent i slutningen af 2013 er suveræn, er der mere ‘kamp’ om de følgende pladser, hvor Kina, Rusland og Hviderusland skiftes lidt til at markere sig.

Forklaringen på USA’s førsteplads er mest af alt, at der er mange indbyggere og en høj andel af aktive internetbrugere.

Ser man i stedet på mængden af spam i forhold til antallet af indbyggere i hvert land, stryger Hviderusland til tops, med Kuwait og Taiwan på de følgende pladser. Her sniger Island sig i øvrigt ind på en 12. plads.

I dag er det dog de færreste, som for alvor er generet af spam, for både filtrering af e-mails undervejs, og vores egen evne til at ignorere Viagra-reklamer og tilbud om en million-arv er blevet bedre med årene.

Det betyder dog ikke, at man skal ignorere mængden af spam, for langt det meste sendes ud af botnet, altså helt almindelige menneskers computere, der er blevet inficeret af malware og forvandlet til en ‘zombie’, som hackerne kan kontrollere. Hvis malwaren kan sende e-mails fra computeren, kan den ganske givet også gøre meget anden skade, understreger Sophos.

Spam-problemet er dermed bare et synligt symptom på et underliggende problem, nemlig et stort antal inficerede computere, samlet i botnet, på verdensplan, lyder konklusionen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>