Rygter: Microsoft vil lade Windows og Windows Phone køre Android-apps

Windows Phone-styresystemet lider. I hvert fald når det gælder om at være en attraktiv platform for udviklere af apps. Derfor går rygterne nu på, at Microsoft vil tillade Android-apps i både Windows Phone og Windows 8.

Det skriver det amerikanske techsite The Verge, som angiveligt har talt med en række medarbejdere i Microsoft om problemerne for Windows Phone. Hvor Apples iPhone og Googles Android-system er yderst populære i forhold til at udvikle nye apps, kniber det gevaldigt med at trække interesse til Windows Phone.

Derfor forlyder det nu, at dele af medarbejderstaben hos Microsoft ser Android som løsningen på Windows Phones manglende interesse, skriver The Verge.
Der er også forlydende om, at Microsoft vil åbne op for Android-apps på Windows-platformen til pc’ere og firmaets egen Surface-tablet. Men omvendt vil distributionen af apps og hele supportdelen blive en ekstra belastning for Microsoft, skriver The Verge.

I stedet kan der blive tale om en tredjepart, som skal hjælpe Microsoft. Her er Intel eller softwarefirmaet BlueStacks gode steder at starte, skriver The Verge. Lige nu udvikler Intel på sit Dual OS-koncept, som på sigt tillader hardwareproducenter at bygge maskiner, der er kompatible med både Android og Windows. Også AMD har et samarbejde i gang med BlueStacks, som har bygget ARM-processorer, hvis chip også kan køre både Android og Windows.

Klare modstandere af hele idéen om Android og Microsoft hånd i hånd mener, at hvis man begynder at tillade apps fra Android på Windows Phone, så kvæler man styresystemet, der lige nu ligger på godt fire procent af alle nye smartphones solgt på verdensplan. Til sammenligning har Apples iOS 12 procent, mens Android topper med 82 procent.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>