Venlig hacker advarer ejere af Asus-routere om gabende sikkerhedshul

Har du en Asus-router, og har koblet et lagermedie til den, kan du risikere, at enhver med internetadgang nemt kan komme til alle dine filer.

Sårbarheden blev offentliggjort i juni 2013, men selvom Asus i sidste uge sendte en opdatering ud med en løsning, er der stadig eksempler på, at hullet står gabende åbent endnu. Det skriver Ars Technica.

En af de ramte opdagede problemet, da han opdagede en fremmed tekstfil på sin eksterne harddisk, fortæller han til Ars Technica. Afsenderen var en hacker, som havde efterladt besked om, hvor let det var at få adgang til disken via hullet i Asus-routeren, med instruktioner om, hvordan det kan lukkes.

Andre, tilsyneladende mindre venlige hackere, har sendt lister i omløb med IP-adresser på sårbare Asus-routere og lister over filer, man kan få adgang til.

De ramte Asus-modeller skulle være RT-AC66R, RT-AC66U, RT-N66R, RT-N66U, RT-AC56U, RT-N56R, RT-N56U, RT-N14U, RT-N16, og RT-N16R. Man kan være ramt af sårbarheden, uden selv at have slået fjernadgang til, men det er nemt at spærre for hackere, nemlig ved at slå alle former for FTP og funktionen AiCloud fra.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>