WhatsApp-tjenester koster teleselskaber 177 milliarder i tabt sms-takst

Det er måske ikke så mange danskere, der endnu kender til WhatsApp, som Facebook i denne uge købte for svimlende 103 milliarder kroner. Men mens mange danske mobilkunder har investeret i abonnementer med ubegrænset sms-forbrug, så er de små beskeder stadig en stor indtægtskilde for teleselskaber verden over. Det er tjenester som WhatsApp i færd med at lave om på, skriver Bloomberg News.

Det anslås, at tjenester som WhatsApp, der lader brugerne sende beskeder til andre brugere over hele verden for blot én dollar om året, allerede i dag koster teleselskaberne 177 milliarder kroner i tabte sms-indtægter om året.

Eller set fra forbrugernes synspunkt sparer de 177 milliarder kroner om året. Det er grunden til, at WhatsApp på blot et par år er nået op på 450 millioner brugere. Antallet af brugere er i en størrelsesorden, hvor stort set kun Google, Facebook og Microsoft kan være med.

Ifølge Bloomberg News vurderer analysefirmaet Ovum, at WhatsApp og deres konkurrenter vil koste teleselskaberne 294 milliarder kroner om året i 2016.

Forudsætningen for disse tjenester er den samme som udbredelsen af eksempelvis Skype til telefoni, nemlig adgang til internet. For WhatsApp gælder det internet på mobiltelefonen, og med over én milliard solgte smartphones i 2013 er det i dag et enormt marked for beskedtjenester, der kan spare på sms-forbruget ved at bruge data i stedet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>