Apple: iPhone truer ikke Kinas sikkerhed

Apple svarer igen efter en statsejet kinesisk nyhedsstation har rapporteret at iPhone kunne videresende handelshemmeligheder til uvedkommende. Det skriver BBC.

»I modsætning til mange andre virksomheder hviler vores forretningsmodel ikke på indsamling af store mængder data,« siger en talsmand fra Apple.

Apple fortæller, at virksomheden ikke har adgang til data, som er gemt lokalt på en iPhone.

Virksomheden har dog adgang til lokaitonsdata indsamlet fra iPhones, men det er ikke muligt at identificere hvem lokationsdataen er opsamlet fra. Desuden er det muligt at slå funktionen fra, så ens iPhone ikke sender lokationsdata ind til Apple.

Den indsamlede lokationsdata gør iPhones i stand til hurtigere at beregne placering, da den på den måde kan bruge lokationen på lokale Wifi hotspots til at beregne koordinater.

Amerikanske teknologi-virksomheder har generelt været til genstand for mistillid i kølvandet på whistlebloweren Edward Snowdens afsløringer. Apple fastholder dog, at virksomheden ikke har lavet bagdøre i sine produkter til nogen former for regeringsorganer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>