Folk fra Dropbox og MIT lancerer næste generations email-platform

Kolleger og venner med en fortid hos Dropbox og MIT har lanceret en ny email-standard, der skal gøre det nemmere for udviklere at udvikle apps til email-tjenester. Det skriver Techcrunch.

Den nye standard går under navnet Inbox, og giver udviklere en mere moderne API til email-tjenester. På den måde bliver det nemmere at udvikle apps, der tilgår specifikke funktioner i brugernes indbakke.

For eksempel kan udviklere tilgå en specifik email-tråd eller vedhæftet fil, uden at skulle programmere en hel email-klient, der understøtter gamle protokoller som IMAP.

I første omgang er Inbox et stykke software, der kan tilføjes konventionelle email-servere, men med tiden er det meningen, at projektet udviklere sig til en selvstændig email-standard, der kan erstatte IMAP.

Google har tidligere på måneden annonceret et lignende projekt til sin Gmail-service. Men i modsætning til Googles nye Gmail API kan Inbox bruges af alle email-tjenester.

Kildekode og dokumentation af Inbox ligger frit tilgængeligt på GitHub.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>