DTU: Tekniske kundskaber spiller ingen rolle for en arbejdsgruppes præstationer

Forskere fra DTU har netop udgivet resultaterne af et studie af, hvilke faktorer der spiller mest ind på succesfuldt samarbejde. Konklusionen er, at den tekniske indsigt og viden om emnet, som medlemmer af en gruppe besidder, ikke har nogen nævneværdig indflydelse på holdets præstation.

Det har derimod medlemmernes interne relationer, samt den enkeltes ydre netværk. Jo stærkere båndene i disse netværk er, jo bedre yder holdet. Det skriver Computerworld.

Klik her, hvis du vil indenfor på et jobsite, der er målrettet ingeniører.

»Til vores store overraskelse er den vigtigste faktor for en gruppes præstation medlemmernes interne og eksterne forbindelser. Det er både vigtigere end medlemmernes tekniske evner og deres viden om opgaveemnet,« siger lektor Sune Lehmann fra DTU Compute til Computerworld.

De opsigtsvækkende resultater er netop blevet offentliggjort i det naturvidenskabelige tidsskrift Nature. Studiet er foretaget på 45 hold af studerende, hver især bestående af fire personer, der er blevet fulgt gennem et semester.

Ved på forhånd at få deltagerne til at angive, hvor stærke relationer de havde til hinanden internt på holdene, kunne forskerne holde det op imod de karakterer, som holdene indkasserede på kurserne.

Samtidig kunne forskerne via wifi-logs følge med i, hvor de deltagende studerende fysisk befandt sig og på den måde stykke sammen, hvem de brugte mest tid med uden for holdets interne netværk.

Ifølge artiklen i Nature er styrken af henholdsvis de interne relationer på holdet og det eksterne netværk, den enkelte holddeltager har, afgørende for, hvordan et hold samlet yder. Det er nemlig kun de stærkeste relationer i de to netværk, der har egentlig indflydelse på holdets præstation.

Jo stærkere en relation er mellem to medlemmer af et hold, jo mere intensiv er videndelingen, og det samme gælder for personernes netværk uden for holdet. Med andre ord spiller størrelsen af netværket ingen rolle, men derimod hvor godt man kender hinanden.

»Det kan blandt andet have stor betydning for, hvordan man bedst sammensætter et team af forskere, ingeniører og andre grupper, når man ønsker at tackle komplekse problemer,« forklarer Sune Lehmann til Computerworld.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>