Global varmerekord for anden måned i træk

Det er ikke kun i Danmark, vi har det varmt denne sommer. Faktisk slog juni alle rekorder globalt set. Aldrig er der blevet målt en varmere juni, fremgår det af den seneste månedsrapport fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) i USA.

Med en gennemsnitstemperatur på 16,22 °C slog den forløbne måned den gamle varmerekord fra juni 1998 med 0,03 °C, og den var 0,72 °C varmere end gennemsnittet for juni i det 20. århundrede.

Maj slog også rekorden, så nu har vi haft to måneder i træk, hvor den globale gennemsnitstemperatur for måneden aldrig er målt højere.

Læs også: IPCC: Global opvarmning giver mindre mad og gør os mere syge


Sidste måned var den varmeste juni, der nogensinde er målt. Rød markerer områder, hvor temperaturen var højere end normalt – den mørkerøde farve angiver områder, hvor der er sat ny lokal varmerekord. (Illustration: NOAA)

Juni 2014 er måned nummer 352 i træk, hvor der er målt en højere global temperatur end gennemsnittet for det 20. århundrede.

Det er først og fremmest stigningen i den globale havtemperatur, der har givet denne juni rekorden. Den gennemsnitlige temperatur målt i havoverfladen lå 0,64 °C over gennemsnittet for det 20. århundrede, og så meget varmere end normalen har havene ikke været i den tid, man har målt – hvilket vil sige siden 1880.

Hvis man kigger på hele det første halvår af 2014, så lå den globale temperatur 0,67 °C grader højere end normalt. Det er det tredjevarmeste første halvår, der er målt.

I Danmark var juni også varmere end måneden plejer at være. Temperaturen lå 0,6 °C over normalen, og i Kangerlussuaq i Grønland sneg temperaturen sig helt op på 23,3 °C den 15. juni. Det er den højeste temperatur, der hidtil er målt i juni i Grønland, skriver DMI.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>