Dubai vil bygge verdens første indendørs by

Herskeren i Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum, har løftet sløret for det næste gigantiske byggeprojekt i emiratet.

Sheikhen vil ifølge britiske The Guardian bygge en gigantisk indendørs by, Mall of the World, som skal være et klimareguleret luksuscenter med hoteller, butikker og underholdningsmuligheder.

Sheikhen forestiller sig en slags kollage over andre af verdens storbyers. Han vil blandt andet kopiere og genopføre Ramblaen fra Barcelona, New Yorks Broadway og Londons fashionable shoppinggade Oxford Street i indendørs udgaver under samme tag.

»Vi har planer om at transformere Dubai til et kulturelt, turistet og økonomisk midtpunkt for de to milliarder mennesker, der bor i regionen rundt omkring os. Og vi er opsatte på at opnå vores vision,« lyder det i en officiel erklæring fra sheikhen.

Komplekset skal ifølge planerne fylde 4,5 millioner kvadratmeter med 20.000 hotelværelser, parkeringspladser til 50.000 biler. Samtidig skal der inde i den indendørs, kunstige by opføres verdens største shoppingcenter, der i sag selv lægger beslag på 750.000 kvadratmeter.

Med de indendørs klimasystemer håber sheikhen, at monstrummet bliver en helårlig attraktion for turister, der desuden skal tiltrækkes af vandfald, et amfiteater, et endeløst udbud af wellness og plastikkirurgiske klinikker.

Endnu er der dog ikke blevet sat noget tidshorisont på projektet, hverken i forhold til start eller færdiggørelse, men Dubai Holdning, der er det statsejede selskab bag byggeriet, håber på, at byen vil være hovedattraktionen, når de Forenede Arabiske Emirater i 2020 slår dørene op til Verdens Udstillingen, skriver The Guardian.

I så fald skal der dog lægges et budget og skaffes midler til at betale regningerne, for det har sheikhen endnu ikke fortalt, hvordan han vil gøre.

Dubai Holdnings Youtube-video af Mall of the World:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>