EU støtter ny Storstrømsbro med 112 millioner

EU-Kommissionen har nu fundet 112 millioner kroner til en ny Storstrømsbro. Pengene kommer fra programmet for det transeuropæiske transportnet (TEN-T), skriver dr.dk.

»Det er et projekt, som gør, at hele Femern Bælt-projektet bliver endnu bedre. Der er en forudsætning, at der er en ordentlig forbindelse. Det også er et projekt, som i høj grad har europæisk interesse, fordi det er med til at binde Europa bedre sammen. At vi så får dette rygstød fra EU, det er rigtig positivt,« siger den socialdemokratiske transportordfører Rasmus Prehn.

Vejdirektoratet forventer at en ny Storstrømsbro kan stå klar senest i 2021 til en pris på omkring fire milliarder kroner. Derfor kan 112 millioner kroner lyde som en lille sum i den sammenhæng.

»Man kan sige, at det er et lille bidrag, men det er nu engang de midler, der er sat af. Der skal vi danskere selvfølgelig også kende vores besøgelsestid og række ud efter de midler, der måtte være,« lyder det fra transportordføreren.

De 112 millioner kroner til bruges til projekteringsfasen i perioden 2013 til 2015, og dækker omkring halvdelen af projekteringsomkostningerne. På et senere tidspunkt er det muligt at søge støtte til selve anlægsfasen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>