Ødelagt router, fejl i kabelanlæg og strømudfald satte tog i stå

En række tekniske fejl endte med et nedbrudt IT-system, der førte til store forsinkelser tirsdag. Op til 25.000 togpassager blev ramt, skriver Berlingske.

»Årsagen var et sammenfald af flere tekniske omstændigheder,« forklarer direktør for teknisk drift i Banedanmark, Søren Boysen til Berlingske.

Læs også: DB Systemtechnik: IC4-skader skyldes flere påvirkninger

»I går (mandag, red.) havde vi et strømudfald, og det ødelægger en central router i vores IT-netværk. Det er i sig selv ikke noget problem, bortset fra at systemet er mere sårbart. Så opstår der en tredje fejl i kabelanlægget, som påvirker netværket i det østlige Danmark, og så er det, at systemet bryder ned,« siger Søren Boysen.

De østdanske togpassagerer blev hårdeste ramt af forsinkelser, men både jyder og fynboer måtte kæmpe med store forsinkelser mellem landsdelene. Informationstavler og højttalersystemer brød sammen på de jyske og fynske togstationer.

Det får nu Banedanmark til at evaluerer om fremtidige nedbrud kan undgås.

»Vi vil evaluere alt det, vi kan på baggrund af hændelsen for at finde ud af, om noget af vores teknik ikke er tilstrækkelig robust, eller om arbejdsgange skal laves om,« siger Søren Boysen.

Togtrafikken kørte som den plejer tirsdag eftermiddag omkring klokken 16.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>