Kinesisk monopoltilsyn på uanmeldt besøg hos Microsoft

De kinesiske konkurrencemyndigheder aflagde mandag et uanmeldt besøg hos Microsofts kontorer i flere byer i Kina, skriver Reuters.

Microsoft bekræfter ifølge Reuters besøget, men har ikke kommenteret sagen yderligere. En unavngiven ansat hos selskabet oplyser dog, at der var tale om et besøg, der kunne gå forud for en undersøgelse af, hvorvidt Microsoft har misbrugt sin dominerende markedsposition inden for styresystemer på det kinesiske marked.

Det vil i så fald være en gentagelse af lignende monopolsager, som Microsoft har været igennem i både USA og EU. Microsoft sidder ifølge The Guardian på 95 procent af markedet for styresystemer i Kina. De kinesiske myndigheder har dog tidligere i år bremset salget af Windows 8 til statslige institutioner i Kina ud fra en begrundelse om sikkerhed.

Microsoft er ikke det eneste udenlandske selskab, som er blevet underkastet undersøgelser for misbrug af markedspositionen i Kina. Blandt andet er chipproducenten Qualcomm også i myndighedernes søgelys.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>