Rekordoptag er ikke nok: Send flere ingeniører

Otte procent flere studerende er blevet optaget på landets ingeniøruddannelser i forhold til sidste års rekordoptag. Ingeniørforeningen IDA og Dansk Industri (DI) er begejstrede for udviklingen, men peger samtidig på, at det ikke nødvendigvis er godt nok.

Læs også: Rekord: 4.950 nye ingeniører optaget på studiet

Ifølge DI’s seneste prognose vil virksomhederne komme i ingeniørmangel i 2030. Prognosen viser, at der vil mangle 8.000 universitetsuddannede ingeniører og 3.000 diplomingeinører, hvis ikke væksten i ingeniørdimittender får mere fart på.

Skal dine kompetencer i spil på en ny arbejdsplads? Tjek mulighederne på Jobfinder.

»Flere virksomheder har allerede problemer med at skaffe dygtige medarbejdere med tekniske uddannelser. Det gælder blandt andet ingeniører, maskinmestre og medarbejdere med en teknisk uddannelse fra erhvervsakademierne. Derfor er der brug for en hurtig indsats,« siger chefkonsulent i DI Sarah Gade Hansen i en pressemeddelelse.

Læs også: Rekordmange vil være ingeniør

Også ingeniørernes egen fagforening, IDA, maner til besindighed oven på begejstringen for dagens optagelsestal.

»Det er vitalt, at vi fortsat arbejder målrettet på at højne de unges interesse for at vælge de tekniske og naturfaglige studier, hvis vi skal imødegå manglen på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater,« siger Carsten Eckhart, formand for IDAs forsknings- og uddannelsesudvalg i en pressemeddelelse.

Læs også: IDA: Rekordoptag på ingeniøruddannelser dækker ikke fremtidens behov

IDA henviser til Beskæftigelsesministeriets arbejdskraftsbalance, som viser, at der allerede nu mangler arbejdskraft inden for flere af de klassiske ingeniørretninger såsom bygningsingeniør, elektroingeniør, miljøingeniør, it-ingeniør og maskiningeniør.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>