Sådan slipper du af med flosklerne i dine stillingsannoncer

Alt for mange ansøgninger fra de helt forkerte kandidater. Det er ofte konsekvensen, hvis en virksomhed ikke sætter tid af til den allerførste del af en rekrutteringsfase, og derfor haster en floskelfyldt annoncetekst igennem, som ikke giver en fyldestgørende beskrivelse af jobbet.

Det er frustrerende for virksomheden, som må bruge ekstra ressourcer på at finde den rigtige i bunken– og det er frustrerende for den jobsøgende, der spilder tid på en forkert ansøgning.

Skal dine kompetencer i spil på en ny arbejdsplads?

Lola Bentsen, cand.mag. og freelance HR Business Partner i Selectia, giver her fem tip til at skrive et jobopslag, der øger chancen for et brugbart match i første forsøg.

1 Begynd med en analyse

Gør dig klart, hvilke opgaver stillingen reelt indeholder. Brug tid på at tale med både medarbejderen, der stopper, kollegerne og med chefen. Forsøg også at finde ud af, om der er andre opgaver i virksomheden, der med fordel kan løses af den nye medarbejder, selv om de ikke ligger i stillingen i dag.

2 Stop floskelgeneratoren

Når opgaver og kompetencer skal beskrives i et jobopslag, går de ofte fra noget meget konkret til noget meget abstrakt. Der sker noget med sproget. Floskler og intetsigende udtryk som ’kan holde mange bolde i luften’, ’god til at arbejde selvstændigt og i teams’ popper op. Sluk for floskelgeneratoren og beskriv i stedet de reelle opgaver, som den nye medarbejder skal løse. Det er dumt at lade det stå åbent, hvad det nye job går ud på helt frem til samtalen – og dermed og risikere at indkalde den forkerte kandidat.

Læs også: Sådan tjekker du en kommende chef under jobsamtalen

3 Beskriv virksomhedskulturen

Noget af det allervigtigste når man ansætter en ny medarbejder, er om vedkommende passer ind i virksomhedskulturen. Kompetencer kan tillæres, men personligheden ændrer man ikke lige på. Sørg derfor altid for at gøre det klart, hvordan kulturen er hos jer. Både generelt og i det enkelte team. Er der f.eks. tale om et team, hvor man smider alt, hvis en kollega ikke kan nå en deadline? Eller sidder man alene med sine opgaver uden mulighed for sparring?

4 Overvej kanalerne

Overvej også, hvordan I vil annoncere. I kan altid slå stillingen op på de gængse jobportaler, men ofte kan det betale sig at sende den ud via faglige fora for at ramme de kandidater, der ikke aktivt søger job.

Læs også: »Vi kæmper alle sammen om de samme folk«

5 Søg hjælp

Hvis du ikke er vant til at skrive jobopslag, så søg hjælp hos én, der er. Selv om du ved, hvad jobbet kræver fagligt og kender virksomhedskulturen, er det en god idé at få andre øjne til at vurdere, om teksten giver mening for udenforstående – og lyst til at søge jobbet ikke mindst. Hvis teksten er kludret formuleret og skæmmet af sproglige svipsere, kan det nemlig risikere at skræmme kvalificerede ansøgere bort.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>