7.000 guider skal hjælpe it-svage danskere gennem digitalisering

Den 1. december var skillelinjen for én af de første store bølger i skiftet mod, at danskerne skal bruge it-baseret selvbetjening, når de skal i kontakt med det offentlige. Målet er, at 80 procent af den skriftlige kommunikation mellem borgerne og det offentlige, er digitaliseret ved udgangen af 2015.

Når pc’en frem over bliver det primære kontaktpunkt mellem borgerne og eksempelvis kommunen, så rejser det spørgsmålet om, hvorvidt det offentlige risikerer at lade borgere i stikken, som ikke er fortrolige med teknologien.

»Først og fremmest er det heldigvis stadig færre og færre, der ikke føler sig hjemmevant ved at bruge de digitale muligheder. Over 80 procent af de 16-89-årige er på nettet én gang om ugen,« siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager til Ritzau ifølge Politiken.

Hun oplyser, at kommunerne af hensyn til de borgere, som er usikre på digitaliseringen, har uddannet 7.000 guider, som skal kunne hjælpe borgerne med at bruge selvbetjeningsløsningerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>