70-årig emeritus: »Jeg føler mig som ph.d.-studerende igen«

Hans Schjær-Jacobsen fylder 70 år i dag. Gennem sin lange karriere som lektor, docent, udviklingschef, rektor, direktør og vicedekan har han spillet en stor rolle i udbredelsen af diplomingeniøruddannelserne.

Han startede sin karriere som radiomekaniker, men brød med normen og tog en studentereksamen og dernæst på DTU, hvor han blev civilingeniør og ph.d. med speciale i computer-aided design af antenne- og mikrobølgesystemer.

Opret en konto på Jobfinder og se de nyeste jobopslag

Nu går han på pension, men fortsætter sin tilknytning til DTU Campus Ballerup med en emeritusaftale.

»I min tid som udviklingschef, konstitueret direktør og rektor på DTU Diplom, har jeg ikke haft meget tid til at forske. Det får jeg mulighed for nu. Jeg føler mig helt som ph.d.-studerende igen. Ingen bekymringer om penge og andet bøvl. Det bliver dejligt, at kunne gøre det, jeg har lyst til,« fortæller Hans Schjær-Jacobsen.

Læs også: Ny rektor på Ingeniørhøjskolen i København

Han forskning drejer sig om, hvordan man kan repræsentere usikkerhederne i større byggeprojekter, hvor det store problem er anlægsbudgetter, der bliver overskredet.

»Jeg arbejder med at udvikle andre måder at repræsentere usikkerheder end de gængse, man bruger nu,« fortæller han.

Sidste rektor for IHK
I forbindelse med den nylige sammenlægning af Ingeniørhøjskolen i København (IHK) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) spillede han to vigtige roller, idet han blev den sidste rektor for IHK og den første direktør for Center for Diplomingeniøruddannelse ved DTU.

Ved sammenlægningen blev der skabt et stærkt fundament for diplomingeniøruddannelsens fremtidige udvikling med et rekordstort optag af studerende i 2013. Forinden var optaget af ingeniørstuderende ved IHK blevet fordoblet i perioden 2008-2012.

Hans Schjær-Jacobsen var ansat ved IHK og DTU i perioderne 1995-2000 og 2005-2013. Først som lektor, senere som docent, og senere igen som udviklingschef, rektor, direktør og vicedekan.

I den mellemliggende periode arbejdede han i Danfoss som Senior Director med ansvar for global lederuddannelse. Med forståelse for betydningen af det internationale arbejde i dansk erhvervsliv bidrog han på væsentlige punkter til internationalisering af diplomingeniøruddannelsen på Ingeniørhøjskolen i København. Det blev blandt andet foldet ud i mange større nationale og internationale udviklingsprojekter omkring uddannelse, innovation og bæredygtighed og styrkede dermed en lang tradition for et tæt samarbejde mellem ingeniørstuderende og virksomheder, som er et centralt element i ingeniøruddannelsen.

Han har flere artikler, der kommer ud i løbet af 2014 og skal tale ved tre-fire konferencer, men en emeritusaftale løber kun et år ad gangen:

»I min alder tager man jo mod hver ny måned med kyshånd,« smiler han.

Læs også: Ingeniørhøjskolen i København har rekordoptag af ingeniører

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>