Android-rebeller får 125 millioner til udvikling af CyanogenMod

Den modificerede Android-udgave, CyanogenMod, får nu 125 millioner kroner til at gøre det lettere for brugerne at udskifte telefonproducenternes Android-versioner med CyanogenMod. Det skriver The Verge.

CyanogenMod har 11 millioner daglige brugere, men lige nu kræver det op mod 23 trin at udskifte den Android-version, telefonen er født med, med CyanogenMods version.

CyanogenMod er især populær blandt brugere af Android-enheder, som er utilfredse med, at der er for meget unødvendigt fyld i de Android-versioner, der ligger på telefonerne, og blandt brugere, hvor telefonproducenterne ikke længere leverer opdateringer.

For visse modeller af smartphones holder producenterne op med at levere nye opdateringer, inden telefonen er to år gammel, og ved at skifte til CyanogenMod kan man i stedet få opdateringer derfra.

CyanogenMod kan imidlertid ikke distribueres sammen med Googles Android-applikationer som Gmail og Maps på grund af Googles licensbetingelser. Samtidig har CyanogenMod måttet fjerne en applikation i Google Play-butikken, som ellers gjorde det lettere at installere CyanogenMod, fordi den krænkede Googles betingelser.

De 125 millioner kroner til CyanogenMod skal bruges på at udvide udviklerholdet bag Android-modifikationen med yderligere 40-50 medarbejdere fra i dag blot 20. Det skal gøre det muligt at få skabt en enkel installationsmetode, som ikke krænker Googles regler.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>