Ansvarlig styrelse om crashet videnpilot: ‘Drønærgerligt’

»Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag, men hvis nogen herfra har givet en forkert besked, er det drønærgerligt.«

Sådan lyder reaktionen fra Thomas Alslev Christensen, chef for Kontoret for Innovationspolitik i Styrelsen for Forskning og Innovation, der administrerer Videnpilotordningen.

Få en agent til at finde det helt rigtige job til dig på Jobfinder.

Kontorchefens udtalelse kommer, efter at virksomheden Møn Print og den ledige diplomingeniør Ivan Petersson i går og i dag har fortalt om, hvordan de røg ind i et kaotisk sagsforløb på grund af administrativt bøvl.

Læs også: Kaotisk og fejlbehæftet sagsbehandling har vaccineret firma mod videnpiloter

Et forløb, der endte med, at Møn Print måtte opgive at ansætte Ivan Petersson, selv om begge parter samt projektet lever op til reglerne i ordningen.

Videnpilotordningen er kendt for at være en af de mest ubureaukratiske.
Thomas Alslev Christensen, kontorchef, Styrelsen for Forskning og Innovation.

Møn Print blev i første omgang godkendt til ordningen efter de gamle regler, der ikke omfatter diplomingeniører. Det fremgik af en mail, som virksomheden sendte til Styrelsen for Forskning og Innovation. Da de ikke hørte fra styrelsen, ringede de derind. Styrelsen havde problemer med mailsystemet og havde derfor ikke modtaget svaret, men en medarbejder fortalte Møn Print, at de blot skulle gå videre med ansættelsesforløbet. En tilkendegivelse, der dog siden bliver trukket tilbage – og dermed koster Ivan Petersson sin ansættelse.

På grund af den mundtlige tilkendegivelse begyndte han nemlig at arbejde i virksomheden og nåede at få løn fra virksomheden i halvanden måned. Dermed kunne styrelsen ikke godkende ham som videnpilot hos Møn Print i anden omgang. Reglerne siger nemlig, at en videnpilot ikke må have arbejdet i ‘pilotvirksomheden’ inden for de seneste to år. I dag er Ivan Petersson stadig arbejdsløs, mens Møn Print aldrig fik sat gang i et nyt forretningsområde med udvikling og design af printplader.

Læs også: Bureaukratisk sjusk kostede ledig ingeniør jobchance

Thomas Alslev Christensen fra styrelsen peger på, at han ikke har hørt fra de to, og opfordrer Ivan Petersson og Møn Print til at henvende sig, hvis de ønsker at klage over sagsbehandlingen:

»De kan bare ringe til mig, så vi kan snakke om det. De behøver ikke at skrive en lang klagesag. Videnpilotordningen er kendt for at være en af de mest ubureaukratiske ordninger, vi har, så hvis de er kommet i klemme, kan det godt være en fejl for vores side,« siger kontorchefen.

Han peger på, at det ikke er normalt, at der bliver givet mundtlige tilsagn, som det måske er sket i den aktuelle sag, da reglerne siger, at et projekt ikke er godkendt, før man har et skriftligt tilsagn:

»Nu har jeg jo ikke hørt samtalen, så det er svært at vide, hvad der er blevet sagt. Måske er de kommet i klemme, fordi de har opfattet, at de fik et tilsagn. Men jeg kan ikke på stående fod vurdere, hvad der er sket,« understreger Thomas Alslev Christensen.

Formålet med ordningen er at styrke vækst og innovation i private virksomheder med 2 til 100 ansatte, som ansætter personer med mindst en uddannelse på bachelor-niveau i 12 måneder.

Ordningen giver tilskud til innovative projekter, som kan give virksomheden ’et væsentligt innovativt og økonomisk løft’.

Støtten er på 12.000 kroner om måneden, dog højst halvdelen af videnpilotens løn.

Se retningslinjerne fra Styrelsen for Forskning og Innovation.

Styrelsen indbyder til møde

Han peger på, at ordningen er tilrettelagt, så den er så ’ubureaukratisk og smidig’ som muligt, og ærgrer sig over forløbet:

»Det lyder som en ulden sag, men jeg ved ikke, om virksomheden ikke har hørt ordentligt efter, eller om sagsbehandleren ikke har fulgt den normale procedure,« siger han og indbyder både Ivan Petersson og Møn Print til et møde:

»De er meget velkomne. Vi vil gene hjælpe og oplever ofte, at virksomheder ringer ind for at få fremskyndet sagsbehandlingen, f.eks. hvis de sidder med en drømmekandidat,« fremhæver Thomas Alslev Christensen

Kontorchefen understreger, at Videnpilotordningen først og fremmest er skabt til at skabe innovation og produktivitet i virksomhederne – ikke som beskæftigelsesforanstaltning, da den henvender sig til alle højtuddannede, både dem med og uden arbejde.

Læs også: Se en oversigt over ansøgningsforløbet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>