Blog: BitCoin bliver knust

Ja, ja, ja, bitcoin mig her og bitcoin mig der…

BitCoin bliver knust, enten under egenvægten af alt det hype den skaber, eller af de magtstrukturer den truer.

Tiden hvor man kunne blive millionær på bitcoin uden at risikere alt for meget er slut, fra nu af bliver det stadig stigende bølgegang hvor stadigt mere udspekulerede og professionelle aktører malker de amatører der ansporet af ukritisk pressedækning sætter spareskillingerne i spil.

Og længere er den historie egentlig ikke og det var sjovt så længe det varede.

Lad os tage den helt fra bunden:

Et financielt instrument er det, og kun det, værd den anden part i transaktionen mener den er værd.

Derfor kan en 10øre fra 1959 være tusinde gange mere værd end en 50øre fra sidste år.

Forskellen på en valuta og på et spekulativt investeringsobjekt er at “nogen” kæmper med næb og klør for at holde værdien af en valuta konstant.

Ergo er BitCoin et spekulativt investeringsobjekt.

Et investeringsobjekt køber man i forventningen om at det bliver mere værd med tiden.

Det kan det enten blive fordi en masse tosser, muligvis nogle man selv kan tilskynde dertil, forventes at vurdere prisen højere engang i fremtiden, eller fordi der faktisk er en egentlig værdi bag investeringsobjektet, f.eks et solidt firma med en fornuftig ledelse og en sund forretningside.

BitCoin har ingen egentlig substans, kursen afspejler alene forventningen til at endnu flere tosser hopper på vognen i fremtiden, en forventning der stort set alene er drevet af presse-dækning der i bedste fald kan siges at være overfladisk og sensationel.

Det kaldes, mens det står på for “den ny virkelighed” og efter det 100% forudsigelige crash, kaldes det “en bobble”.

Man kan blive stinkende rig, hvis man spiller på bobbler og får sin timing perfekt og man kan tabe præcis ligeså mange penge det skal være til folk med bedre timing end en selv.

Kinas politiske ledelse har lige indset at BitCoin er den reneste bobble nogen siden, der er i modsætning til alle tidligere bobbler overhovedet ingen substans bagved, ingen “wall-street kan kun stige”, eller “ejendomspriserne kan kun stige” mytologi, men kun forventningen om at der kommer flere idioter til bobblen senere.

Lige nu er de sædvanlige professionelle investorer, BoFa, JPM og andre kriminelle syndikater i fuld gang med at fodre pressen, så denne forventning går i opfyldelses og de kan høste nogle hurtige og nemme millioner eller milliarder på vej op.

Når strømmen af idioter aftager hopper de ud og bobblen kollapser og pressen begynder at skrive “hvorfor var der ingen der forudså det/advarede om det/stoppede det.”

I et land med så mange overbelånte huse som Danmark, burde de fleste være vaccineret imod den slags.

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>