Kommune tilbød teleselskaber gratis master – men ingen sagde ja

Hvad gør man som kommune, hvis teleselskaberne ikke kan se en forretning i at sørge for bedre mobil internetdækning? Man prøver at hjælpe dem på vej ved at betale en del af udgifterne til at sætte nye master op.

Men heller ikke den strategi har virket i Lemvig Kommune, hvor de fire store teleselskaber i februar blev præsenteret for kommunens tilbud: Gratis jord, gratis master og gratis udstyr, hvis teleselskaberne ville udvide nettet med ti udvalgte placeringer i kommunen, hvor der i dag ikke er brugbar dækning. Det skriver KIT-magasinet, som foreningen af kommunale it-chefer står bag.

Ifølge Lemvigs it-chef Thomas Hyldgaard har teleselskaberne sagt nej tak, fordi det ikke passede ind i deres udbygningsplaner.

»Det er rystende, at det er teleselskabernes udbygningsplaner, der skal afgøre, hvor bosætning af mennesker, virksomheder og skoler skal placeres. Som kommune kan vi reelt ikke gøre mere, fordi der ikke er lovhjemmel til, at vi selv etablerer den mobile dækning. Og i øvrigt mener vi heller ikke, det er kommunernes opgave at etablere den infrastruktur,« siger Thomas Hyldgaard til KIT-magasinet.

Ifølge TDC har man ikke sagt nej, men ser positivt på tilbuddet. Men siden tilbuddet blev givet til teleselskaberne i februar, har der ifølge it-chefen ikke været nogen henvendelser fra TDC eller andre selskaber.

Lemvig Kommune har – sammen med to andre vestjyske kommuner – for nyligt måttet stoppe et telemedicinsk projekt, hvor patienter skulle bruge det mobile internet til videokonsultationer i hjemmet. Men hos mange af de 16 patienter, der var udvalgt som de første brugere, var der ikke adgang til brugbart mobilt internet.

Læs også: Manglende internetdækning stopper nyt telemedicinprojekt

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>