Manglende internetdækning stopper nyt telemedicinprojekt

En iPad med mobilt internet skulle gøre det nemt at få projektet på benene. Men nu betyder valget af mobilt internet som forbindelsesvej, at planen om genoptræning via videokonsultationer bliver droppet. Der er nemlig ikke tilstrækkelig mobildækning til den slags hos mange af de udvalgte patienter. Det skriver KIT-magasinet, som foreningen af kommunale it-chefer står bag.

Lemvig, Holsterbro og Struer kommune var gået sammen om et projekt, hvor patienter i stedet for genoptræning på plejehjem eller besøg af fysioterapeuter derhjemme kunne få hjælp via videokonsultation. Dermed blev der sparet en masse transport for enten patienterne eller fysioterapeuterne, og så kunne én fysioterapeut hjælpe langt flere patienter.

Men blandt de 16 KOL-patienter, som var udvalgt som de første, der skulle gøre brug af video-muligheden, var der mange, som ikke havde tilstrækkelig mobildækning. Og derfor valgte kommunerne, at projektet skulle droppes helt.

Det skulle ikke være borgernes adgang til mobilt internet som afgjorde, hvilket tilbud om service, de fik, lyder begrundelsen.

Lemvig kommunes it-chef Thomas Hyldgaard forklarer, at der i nogle af kommunens postnumre slet ikke er forbindelse til mobilt internet.

Et lignende projekt, som blandt andet Aalborg kommune stod bag sidste år, blev også ramt af problemer med at skaffe god nok internetforbindelse til patienternes hjem. Her blev i gennemsnit hver tredje videokonsultation afbrudt, men projektet blev gennemført.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>