Gadget-kalenderen #5: Kulørte lamper til skærmen

Engang var blåt lys i det store tower-kabinet toppen af poppen i nørdland – så man rigtig kunne se den muskuløse hardware gennem kabinettets ruder.

Den slags case-modding er gået lidt af mode, men et nyt produkt gør det nu nemt at få masser af kulørt lys koblet til din computer: Lightpack, som består af ti små LED-striber, der monteres bag på skærmen eller tv’et.

Projektet er blevet finansieret via crowdfunding på Kickstarter, hvor folkene bag bruger en hel del plads på at fortælle om, hvordan lys omkring skærmen er godt for dine øjne.

Men – uanset hvor sundt eller usundt farvet lys måtte være: Det vigtigste er da, at det ser godt ud!

Grundprincippet er det samme som i Philips’ Ambilight-fjernsyn, hvor indholdet på skærmen bliver analyseret og farverne bliver ‘forlænget’ via LED-lyset monteret bag skærmen. Men Lightpack kan du bruge med din computer også, og alt er open source.

Det er også nemt at styre lyset manuelt fra sin smartphone eller tablet, hvis der er brug for lidt diskolys, når vennerne skal imponeres.

Softwaren bag er døbt Prismatek, er skrevet i Qt og kører på Windows, Android, Linux og OS X. Man kan også bruge den med små computere som Raspberry Pi og lignende, ligesom den kan bruges med alle former for små mediecentre, der kører på Linux.

Lightpack-folkene indsamlede i maj måned en halv million dollars til projektet i Kickstarter-kampagnen, og nu er de første eksemplarer begyndt at blive sendt ud til dem, som troede på projektet og støttede det.

Men der går tilsyneladende lidt tid, før det er i fri handel. Lightpack-hjemmesiden er også lige nu ret skrabet, indtil produktet bliver klar til salg. Det er dermed også usikkert, om man overhovedet kan nå at købe den før juleaften.

Prisen var i Kickstarter-perioden på 50 og 60 dollars for de hurtige, uden forsendelse, altså mellem 275 og 330 kroner.

Læs mere på projektets Facebook-side.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>