Blog: Hvorfor møder Jeppe ?

I torsdags havde de radikales nyslåede IT-ordfører, Jeppe Mikkelsen, inviteret mig på en sandwich når jeg alligevel passerede igennem København og vi fik en hyggelig lille sludder på hans kontor, kort afbrudt af hans ceremonielle pligter på talerstolen.

Umiddelbart virker han OK, men realistisk er han næppe manden der kommer til at udrette mirakler for offentlig IT. Det er ikke tilfældigt at en ny MF’er på 22 år kan få opgaven: For Jeppe er jobbet et trin på en politisk karierrestige og hans plan er at gøre det godt nok til slippe og komme videre opad.

Og det er sådan set fair nok.

Jeg fokuserede på at argumentere for en meget mere skeptisk tilgang til offentlige IT udrulninger og for en IT havarikommision så vi kan lære hvorfor det går galt hele tiden.

Han blev vist lidt forbavset over at “en af de tunge drenge i IT” kom og udtrykte skepsis overfor IT og han gav udtryk for at han godt kunne se pointen om ITHK.

Om han og DF’eren derefter kan finde pengene og sælge ideen til 88 mandater mere må tiden vise.

Men efter denne uge har 100% flere MF’er og IT-ordførere set positivt på ideen — Som IT-industrien ville spinne det.

Jeppe bemærkede hvorledes man som ny IT ordfører blev grov-lobbyet af hele industrien, muligvis mere end produktivt var i forhold til at komme på god hold af denne specifikke IT ordfører — det var derfor han havde inviteret mig (og andre ?): For at få lidt “second opinion” og balance i tingene.

Jeg anbefalede Jeppe det samme som jeg anbefaler alle andre nye i IT-branchenat læs: “The Mythical Man-Month”.

Han ville prøve om biblioteket kunne skaffe den.

Den anden ting jeg gerne ville have anbefalet ham at læse, var en klumme jeg nylig skrev til ACM Queue/CACM om offentlig IT, men den var desværre endnu ikke publiceret i Torsdags.

Det er den nu og selvom den handler om ObamaCare og trillebøre er den 100% relevant for Jeppe og alle andre danske politikere:

Center Wheel For Success

Klummen var inspireret af denne fascinerende forklaring om kinesiske trillebøre på “Low Tech Magazine” bloggen:

Den “punchline” den inspirerede mig til var:

Blindly deciding that information technology will be substituted for humans is unenlightened. IT is not a magic potion that makes unpleasant or inconvenient things disappear. The right thing to do is to ask, as a Chinese engineer did 2,000 years ago, “If we’re going to put a wheel on this thing, where is the best place to put it?”

And to realize that two questions were asked.

Jeg håber jeg fik inspireret Jeppe i den retning.

God Jul,

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>