Blog: I’ll DBAN your ass… ( 3. del )

Nå, nu har jeg så en lille PXE server, som fungerer og kan fungere på sin lille stand. MEN! Det ser hverken pænt ud eller er særligt praktisk at have den stående med blotlagte printplader. Det kunne være rart at få ”pakket den ind” i en kasse eller noget tilsvarende.
Som jeg ser det er der 3 muligheder :

  • Købe en kasse, som passer bedst muligt.
  • Bygge en kasse fra bunden.
  • Se hvad, jeg har liggende i mine gemmer.

Købe en kasse, som passer bedst muligt

Denne løsning kan tage rigtig lang tid – at finde en kasse, jeg kan lide, få den bestilt etc. Hvor mange tekniske tegninger er der på kasserne ? Og flere andre usikkerheder.

Bygge en kasse fra bunden

Det har længe været et lille mål for mig at få lavet noget med akrylplader og at bukke disse over en form fx i ovnen. Dette giver muligheden for at bygge en 100% custom kasse, som passer helt og aldeles til projektet. Men, det giver også en del mere arbejde ( bygning af en form, som passer til den ønskede form ). Naturligvis, kunne jeg også begynde at bukke akrylpladen med en varmepistol og en bordkant, men jeg har ikke lige en varmepistol liggende tilgængeligt.

Se hvad, jeg har liggende i mine gemmer

Her i jule- / krisetider er sparsommelighed / mådehold en dyd ( eller noget i dén stil ), så en hurtig gennemgang af mit lager af stumper samlet sammen gennem flere år med elektronikprojekter som hobby senere, og en mulig kandidat til en kasse er fundet kassen fra en Maxtor One Touch ( en 3,5” harddisk koblet til USB ).
Nogle af fordelene ved kassen er, at der er en stand til den ( den kan også udstyres med 4 gummifødder ). Kassen er rimelig robust. Den er meget rummelig. Hvis jeg vil tilpasse den lidt, er der nogle muligheder : Jeg kan skære ca. 6 cm af kasse og derved gøre den mindre – dvs. 15 cm lang i stedet for 21 cm. Kassen ser også rimelig ”færdig” ud – dvs. den ligner ikke lige det, som hele projektet er : et hyggeprojekt, som er skruet sammen på skrivebordet for at løse et ( måske ) engangsproblem. Nå ja, og så har jeg haft interesse i at bruge kassen til noget fornuftigt.
Anywho, flere stumper inkluderer en tast / switch med en indbygget ( blå ) LED. Derved kan jeg montere én ting i frontpladen og stadig få både tænd / sluk og en indikation af, om board’et er tændt.
Mht. at skære kassen ned i størrelse, så begyndte jeg at kigge lidt på tallene. Hvis man måler efter, så bør der afsættes 8 cm til bord og bagplade. Switch’en kræver 3,5 cm at forsiden af frontpladen over at kunne bruges fornuftigt. Alt i alt 11,5 cm, som ligger godt inden for de 15 cm, som kassen kan skæres ned til. Nu kunne det jo være, at jeg senere besluttede mig for, at jeg ville udstyre serveren med en ekstra harddisk, så hvorfor ikke lade lidt plads være, så disken kunne være i kassen? Hvis jeg tager fx en Western Digital Passport disk, kan den ( minus kabel ) være i kassen, da den måler 8 cm i bredden og kan derfor være der ( med hele 1,5 cm til overs ). ( og så slipper jeg også for at skulle modificere kassen mere end højst nødvendigt )

For- og bagplader

One Touch’en har allerede både for- og bagplader. Dvs. de kan bruges som skabeloner for de nye plader. Forpladen bliver lavet i en tynd metalplade, jeg har købt i Bauhaus. Bagpladen bliver lavet af en stump akryl, jeg har liggende.
Bagpladen bliver helt klart den største udfordring, idet udskæringerne til LAN – , Power – og skærmstikkene skal passe sammen med boardet, som skal monteres i selve kassen. Forpladen bliver blot et stort hul til switchen – jeg kan så overveje, om jeg skal montere et lille håndtag ( måske overkill på et så lille fysisk projekt ) eller lade plads være til et LCD display til visning af fx antallet af forbundne computere ( for at ”lege” lidt med elektronik ifm. dette projekt ).

Fremtiden for projektet…

Nå, det var så min lille gennemgang ( alle 3 dele ) af et lille hobbyprojekt, som har taget lidt af min fritid og har fundet en hyggelig brug for et lille board og en kasse, jeg havde liggende. En stor bonus for dette projekt er for mit eget vedkommende, at jeg har haft muligheden for at rode lidt med PXE boot og opbygge en server ved siden af, som kan lette mit arbejde med computere og give en masse muligheder. Og bedre endnu, det har genoplivet grunden til, at jeg i sin tid endte i IT-branchen : min nørdede interesse for elektronik og computere og ikke blot at kunne lave en teoretisk lækker løsning men rent faktisk lave et ”produkt”, som kan løse et problem fra den virkelige verden.
Har projektet en fremtid? Som et værktøj til sletning af en masse computere har det måske en mulighed – især hvis jeg udbygger det med andre værktøjer ( fx Knoppix / Hiren’s Boot CD ). Men, som det også er blevet foreslået, det kan måske med fordel blive grundlaget for at lave en bootable USB stick, som kan host’e løsningen i et Live Image og derved slippe for at slæbe selve hardwaren med og i stedet en lille USB stick. Kunne være en rigtig skæg ting at kigge videre på Knoppix, som vist nok har en indbygget PXE server. Jeg er i hvert fald taknemmelig for forslaget, som jeg ikke lige havde overvejet – har ikke bygget Live images, men det vil jeg i hvert fald kaste mig over.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>