Efter nedbrud: Region vil outsource driften af EPJ-system

Det har været et skidt år for elektroniske patientjournaler i Region Midtjylland.

Efter adskillige nedbrud og problemer med at implementere opdateringer vil Regionen have privat hjælp til at drive hospitalernes EPJ-system, der leveres af Systematic. Det fortæller koncerndirektør Ole Thomsen.

»Vi har haft i hvert fald tre nedbrud bare i 2013. Så det er en nødvendighed, at vi får noget hjælp udefra til driften af vores EPJ-system«, siger koncerndirektør Ole Thomsen til Version2.

Region Midtjyllands EPJ gik blandt andet ned i oktober måned, da Holstebro, hvor et af regionens datacentre ligger, blev ramt af strømsvigt. Proceduren med at rykke driften over til det andet datacenter i Skejby slog fejl, og resultatet var, at ingen af sygehusene i Region Midtjylland havde adgang til de elektroniske patientjournaler i store dele af en weekend.

Ole Thomsen fortæller også om problemer med opdateringer, og tegner et billede af en driftsopgave, der har været for stor for regionen selv.

»Det har simpelthen været en meget større opgave, end vi først har antaget. Vi har haft store problemer med at implementere flere opdateringer, og vi kan ikke være fokuserede på at tænke fremad, når vi hele tiden skal slukke så mange brande«, siger Ole Thomsen.

Regionen har endnu ikke noget konkret udbud parat, da man først skal have styr på, hvilket ansvar der ligger hvor. Men Ole Thomsen vurderer, at man vil gå i gang i starten af det nye år.

»Vi skal først have afklaret hvilke opgaver, der skal ligge hos os selv, hvilke der skal ligge hos vores EPJ-leverandør, og hvilke opgaver vi kan outsource til en privat virksomhed. Jeg regner med, at vi er klar til at gå på markedet ved udgangen af januar«, siger Ole Thomsen.

Mere outsourcing muligvis på vej

Driften af de elektroniske patientjournaler er ikke det eneste område, som Region Midtjylland overvejer at lægge i hænderne på private aktører.

Varetagelsen af regionens to datacentre i Holstebro og Skejby kan også komme i udbud, og Ifølge koncerndirektøren arbejder man på en større sourcingstrategi, der skal ligge færdig i marts 2014.

»Vi skal simpelthen have et overblik over hele vores it-forretning. Datacentrene kan sagtens overtages af private, men det kommet senere. I første omgang drejer det sig om EPJ-systemet, da det er det vigtigste«, siger Ole Thomsen til Version2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>